Peste 40 de persoane din Fâșia Gaza au murit în urma atacurilor de duminică. Printre victime, 10 copii
Full Article 1 minutes read

Peste 40 de persoane din Fâșia Gaza au murit în urma atacurilor de duminică. Printre victime, 10 copii

Oficialii palestinieni din Fâșia Gaza susțin că duminică au fost raportate cele mai multe victime de la începutul ostilităților, transmite BBC.

Astfel, 42 de persoane au fost ucise duminică, 16 mai, în urma atacurilor aeriene efectuate de militarii israelieni. Este vorba despre 16 femei și 10 copii.

Numărul total al deceselor în Fâșia Gaza se ridică la 188 de persoane, dintre care 55 de copii și 33 de femei. Alte 1230 de persoane au fost rănite.

Pe parcursul zilei de duminică, Hamas a lansat atacuri cu rachete asupra orașelor israeliene Ashkelon, Ashdod și Netivot. Victime nu au fost raportate. Armata israeliană susține că militanții palestinieni au lansat peste 3000 de rachete asupra Israelului în ultima săptămână.

Precizăm că conflictul armat dintre Israel și HAMAS a reizbucnit pe 10 mai, după decizia autorităților israeliene de a strămuta mai multe familii arabe din casele acestora din orașul Ierusalim. Decizia a fost urmată de proteste. Pe 10 mai, gruparea HAMAS a lansat mai multe atacuri aeriene asupra teritoriului Israelului. Drept reacție, Tel Aviv a răspuns cu rachete.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: