Piesa „Это пройдет” a fost adăugată în lista informațiilor interzise în Federația Rusă
Full Article 2 minutes read

Piesa „Это пройдет” a fost adăugată în lista informațiilor interzise în Federația Rusă

Melodia „Это пройдет” (în trad.: „Va trece”) a trupei punk rusești „Порнофильмы” a fost adăugată pe lista informațiilor interzise în Rusia. Informația a fost raportată de „Roskomsvoboda”, o organizație neguvernamentală rusă care sprijină rețelele deschise de autoreglementare și protecția drepturilor digitale ale utilizatorilor de internet, scrie Radio Svoboda.

Organizația sugerează că blocarea a fost inițiată de Procuratura Generală a Federației Rusa, care poate bloca informațiile dacă consideră că acestea conțin „lipsă de respect față de stat”, „falsuri despre armata rusă” sau apeluri la „tulburări în masă”.

Trupa a înregistrat și a lansat compoziția în timpul protestelor în masă împotriva neadmiterii candidaților independenți la alegerile pentru Duma orașului Moscova din 2019.

Printre altele, cântecul are versuri despre „dictatorul de ieri la morgă” și „svastica lumii rusești”, iar o parte din refren sună cam așa:

„Va trece!

Ce secol negru ne-a fost dat

Însă pot vedea în depărtare

O speranță vie, o lumină uitată, așa că aveți încredere în mine.

Va trece cu siguranță”.

De menționat că, în septembrie, Ministerul rus al Justiției l-a declarat pe Vladimir Kotlyarov, solistul trupei „Порнофильмы”, „agent străin”.

De la începutul invaziei ruse pe scară largă împotriva Ucraina, Rusia a blocat peste un milion de site-uri web, inclusiv rețelele de socializare Facebook, Instagram și Twitter, precum și site-urile unor instituții media independente. Pentru a ocoli blocajele, utilizatorii folosesc serviciile VPN, care sunt, de asemenea, blocate de autoritățile ruse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: