Platforma DA acuză PAS de “canibalism politic”: “A luat 4 primari din Telenești”. Reacția partidului de guvernare
Full Article 3 minutes read

Platforma DA acuză PAS de “canibalism politic”: “A luat 4 primari din Telenești”. Reacția partidului de guvernare

Scandalul cu implicarea lui Viorel Barda, deputat PAS și președinte al Organizației Teritoriale Telenești a partidului, continuă. Secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Liviu Vovc a declarat că acesta a „furat” patru primari ai formațiunii DA din raionul Telenești. Acuzațiile vin după ce actorul Emilian Crețu a criticat PAS pentru că Viorel Barda a anunțat altă candidatură pentru primăria comunei Negureni decât cea a actualului edil al localității, care este membru al formațiunii de guvernare.

Liviu Vovc a menționat, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că a rămas „puțin surprins” în urma declarațiilor lui Emilian Crețu.

De mai mult timp Platforma DA atenționează partidul de guvernământ că acționează în mod nedemocratic și despre factul că deputatul menționat de către Emilian Crețu în live-ul din această dimineață, Viorel Barda, care este deputat (probabil mulți dintre voi auziți pentru prima oară de el și nu e de mirare), dar se ocupă doar cu prostii în loc să se ocupă de problemele țării (în 2023 nu a inițiat niciun proiect de lege, sau poate nu a inițiat vreo lege de când a ajuns în Parlament), prin constrângere, a luat patru primari ai Platformei DA din raionul Telenești și i-a obligat să adere la partidul de guvernământ”, a menționat el.

Mai mult, Vovc a declarat că această practică ar fi folosită de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) „nu doar în raionul Telenești, ci în toată țara”.

Pot să mai adaug că în unele sate fac sondaje și aruncă la gunoi propriile echipe în cazul în care un primar de la alt partid are șanse mai mari să câștige alegerile. Ei au nevoie doar de statistică, nu-i interesează absolut nimic. În cadrul întrevederilor cu doamna Președinte, Maia Sandu, pe care le-am avut în ultima perioadă, am informat-o deschis despre acest lucru și am îndemnat-o să oprească tot acest dezmăț și canibalism politic”, a adăugat acesta.

Contactată de NM pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a PAS Adriana Vlas a calificat acuzațiile lui Liviu Vovc drept „aberații”.

***

Amintim că deputatul și președintele Organizației Teritoriale Telenești a PAS, Viorel Barda, a anunțat, pe 27 iulie, că în localitatea Negureni din raionul Telenești, la alegerile locale din 5 noiembrie, din partea formațiunii politice va candida Valeriu Botnaru. Asta în timp ce actualul primar de Negureni, Ion Popa, la fel este membru PAS. În urma anunțului, actorul Emilian Crețu, care este originar din Negureni și apare deseori în compania lui Ion Popa pe rețelele de socializare, a venit cu o reacție aprinsă, exprimânduși nemulțumirea față de toate problemele și gafele actualei guvernări, pe care a susținut-o în campania electorală. Potrivit artistului, Popa nu a fost propus de PAS în scrutinul din toamnă „pentru că nu a fost destul de loial partidului”. Declarațiile au fost făcute, pe 28 iulie, în cadrul unui live pe rețelele de socializare.

Contactată de NM Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate a spus că „este decizia Organizației Teritoriale Telenești, care conform Statutului PAS decide cine sunt candidații PAS în primăriile din raion”.

Totuși, ulterior PAS a anunțat că candidatura lui Valeriu Botnaru pentru primăria Negureni nu este definitivă, iar o decizie în această privință va fi luată la ședința Biroul Permanent Național al formațiunii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: