VIDEO Inscripții obscene pe mașina lui Vasile Costiuc. Ce spune poliția?
Full Article 2 minutes read

VIDEO Inscripții obscene pe mașina lui Vasile Costiuc. Ce spune poliția?

Mașina liderului Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, a fost vandalizată. Politicianul a publicat duminică, 18 februarie, imagini video cu automobilul parcat în fața blocului în care locuiește. Din imagini pot fi observate mai multe mesaje cu cuvinte obscene, inscripționate pe acoperișul mașinii. Liderul formațiunii politice consideră că actul de vandalism ar fi fost pus la cale de guvernare. Solicitată pentru un comentariu, purtătoare de cuvânt a Poliției capitalei, Svetlana Scripnic, a confirmat incidentul. Potrivit ei, oamenii legii au deschis un dosar contravențional pe acest caz.

„Ceea ce face acum actuala guvernare prin intermediul nu știu cui vagabonzi depășește orice limită. Asta înseamnă că familia mea este în pericol. Asta înseamnă că ei nu știu doar unde trăiesc, dar că pot să vină, să se urce pe gard, și să deseneze Costiuc poponar. Nu-i nimic de glumit în chestia asta. Mie nu-mi trebuie victimizare, dar ceea ce fac acești oameni înseamnă că ei pot să își permită să-mi atace familia, copilul când se duce la școală, soția când se duce la serviciu. Acesta e statul Republica Moldova și vremurile bune? (…) Dacă ați scris pe bus ce credeți, că eu m-am intimidat, m-am rușinat, am început a plânge? Ceea ce faceți voi înseamnă teroare”, a declarat Costiuc în live-ul din 18 februarie, de pe rețelele de socializare.

Contactată pentru un comentariu, Svetlana Scripnic a declarat pentru NM că angajații poliției au constatat faptele, la fața locului.

„Avem pornită o procedură contravențională în baza art. 354 (huliganism) Codul Contravențional al Republicii Moldova. La moment se investighează cazul. Cu alte rezultate la caz, vă vom informa imediat cum le vom avea”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției capitalei.

Contactată pentru un comentariu, purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS), Adriana Vlas, a calificat acuzațiile lui Costiuc ca fiind „aberații”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: