Platforma politică „Pentru Moldova” susține că acțiunile sale nu au avut o alură… politică
Full Article 2 minutes read

Platforma politică „Pentru Moldova” susține că acțiunile sale nu au avut o alură… politică

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” anunță că exclude, la această etapă, oricare coaliții în cadrul legislativului. Într-un comunicat de presă publicat pe 23 noiembrie, cei 15 deputați, printre care neafiliați și cei ai fracțiunii partidului „ȘOR” se declară o forță neutră și se pronunță în favoarea alegerilor parlamentare anticipate.

Potrivit membrilor Platformei parlamentare „Pentru Moldova” declarația a fost publicată pentru „a elimina speculațiile, zvonurile și insinuările”. Aceștia anunță că nu vor crea coaliții pe termen lung: „Nu intenționăm să inițiem relații pe bază de acorduri pe termen lung cu reprezentanții forțelor politice antagoniste. Excludem, la această etapă, participarea în coaliții parlamentare. Menținem linia de neutralitate politică. Ne detașăm de luptele politice, care riscă să adâncească și mai mult divizarea societății moldovenești”.

Totodată, cei 15 deputați susțin că nu vor condiționa participarea la vot și că vor susține proiectele pe care le consideră benefice: „Chiar și prima sesiune a Parlamentului, care a avut loc după o lungă pauză de inactivitate, a arătat că acțiunile noastre nu au avut o alură politică. Am susținut unele dintre acele proiecte de lege care au fost propuse de partidele de dreapta și unele dintre cele care au fost elaborate de socialiști și guvern”.

De asemenea, Platforma „Pentru Moldova” susține că este pregătită pentru alegeri parlamentare anticipate: „Foarte multe s-au schimbat de după ultimele alegeri parlamentare. În opinia noastră, componența Parlamentului trebuie să corespundă pe deplin noilor realități politice. Credem că societatea moldovenească nu va regreta dacă din Parlament vor dispărea pentru totdeauna partidele politice marginale, care pretind a fi autentice, dar în realitate au pierdut susținerea cetățenilor”.

***

Din Platforma „Pentru Moldova” fac parte 15 deputați: cei ai fracțiunii parlamentare Partidul „ȘOR” și o parte dintre deputații neafiliați, care au făcut anterior parte din grupul parlamentar Pro Moldova, condus de Andrian Candu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: