Plățile în lei, posibile în VB24 prin SAPI din 1 decembrie. Noua opțiune are mai multe avantaje
Full Article 2 minutes read

Plățile în lei, posibile în VB24 prin SAPI din 1 decembrie. Noua opțiune are mai multe avantaje

Victoriabank anunță că, începând cu data de 1 decembrie 2021, în VB24 vor putea fi efectuate și plăți în lei moldovenești în cadrul sistemului automatizat de plăți interbancare (SAPI) al Băncii Naționale a Moldovei.

În cazul plăților intrabancare, transferurile vor putea fi efectuate 24/7, urmând a fi procesate de bancă online și non-stop. În cazul plăților interbancare,  transferurile vor putea fi efectuate în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8:30-17:30, procesarea lor urmând a avea loc conform programului de activitate al SAPI.

Noua opțiune de efectuare a transferurilor în MDL are o serie de avantaje, printre care:

  • Procesarea automată și în timp real a plăților intra- și interbancare în MDL;
  • Efectuarea unor plăți urgente, online, iar cele intrabancare – și în regim non-stop;
  • Simplificarea interfeței utilizatorului, prin unificarea mai multor tipuri de transferuri în MDL („Către persoane fizice”, „Către organizații”, „Către buget”) în unul singur („Transfer în MDL”);
  • Comisioane mai mici decât cele percepute pentru operațiunile similare efectuate la ghișeele băncii.

De asemenea, din 1 decembrie 2021, în VB24, în afară de transferurile în MDL, vor putea fi făcute în continuare următoarele plăți:

  • P2P (de la card la card)
  • În valută (SWIFT)

În 2018, Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din România, devine acționar majoritar al Victoriabank, alături de BERD. Investițiile în platformele digitale sunt o prioritate, acestea reprezentând viitorul. Victoriabank este prima bancă care a introdus plățile cu telefonul, prin aplicația gratuită VB24 Pay, iar în 2019 – plățile cu Garmin Pay. Utilizatorii de carduri își pot gestiona conturile de la distanță, prin: VB24 Web, VB24 Mobile, iar persoanele juridice – prin VB24 Business. Victoriabank este inclusă în Registrul global al furnizorilor de servicii Visa în ceea ce privește securitatea plăților digitale.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: