Poliția anunță câte persoane au fost reținute pentru documentare în urma protestului lui „Șor”
Full Article 2 minutes read

Poliția anunță câte persoane au fost reținute pentru documentare în urma protestului lui „Șor”

În urma protestului de astăzi, 28 de persoane au fost scoase din mulțime și conduse la Inspectoratul de poliție pentru documentare. Anunțul a fost făcut de Poliție, care a menționat că aceștia au fost agresivi și au încercat să destabilizeze situația.

Totodată, până la începerea protestului alte 51 de persoane au fost documentate pentru intenția de destabilizare în cadrul întrunirii.

Pe 30 octombrie a avut loc un alt protest al partidului Șor în centrul Chișinăului. Protestatarii s-au adunat la Academia de Științe și au mărșăluit în coloană până la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și strada Tighina, unde au încercat să spargă cordonul poliției. Între organele de forță și manifestanți s-au iscat altercații, iar din mulțime au fost aruncate ouă în direcția poliției. Mai multe persoane au fost reținute, inclusiv, consilierul municipal Chișinău din cadrul partidului Șor Valerii Klimenko, președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu și primarul orașului Orhei Pavel Verejan. Ulterior, ei au fost eliberați și au declarat acțiunile poliției „ilegale”.

Partidul Șor a spus că după ce a fost reținut, Klimenko a avut un atac de cord. NM a contactat Inspectoratul General de Poliție pentru comentarii. Dar până la momentul publicării materialului, nu am primit un răspuns.

Partidul Șor a organizat pe 30 octombrie un nou protest în centul capitalei, pentru a șaptea duminică consecutiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: