Polițiști și carabinieri – la secțiile de vot, mașini de patrulare – pe străzi, de alegeri. Ministrul de Interne: „Vom oferi siguranță şi liniște”
Full Article 2 minutes read

Polițiști și carabinieri – la secțiile de vot, mașini de patrulare – pe străzi, de alegeri. Ministrul de Interne: „Vom oferi siguranță şi liniște”

Sistemul afacerilor interne este pregătit să asigure bună desfășurare a procesului electoral din 5 noiembrie. Asigurarea vine din partea ministrului Afacerilor Interne (MAI), Adrian Efros.

„Așa cum ne este misiunea, vom fi alături de oamenii noștri pentru a le garanta libera exprimare prin vot; pentru a le oferi siguranță şi liniște socială; pentru a asigura desfășurarea alegerilor locale într-un mod civilizat şi democratic”, a declarat Efros.

Șeful MAI a îndemnat oamenii să respecte legea și să urmeze procedurile de vot legale, pe 5 noiembrie.

„MAI a pregătit un plan de asigurare a măsurilor de ordine publică, prin asigurarea prezenței polițiștilor şi carabinierilor în apropierea secțiilor de votare. Străzile vor fi asigurate cu patrule de poliție pentru a avea grijă de fluidizarea traficului în caz de ambuteiaje și asigurarea securității și ordinii publice” – a mai precizat șeful de la Interne.

Amintim că, pe 5 noiembrie 2023, în Republica Moldova vor avea loc alegeri locale generale în toate unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I – orașe (municipii), sate (comune), și de nivelul II – raioane, municipiile Chișinău și Bălți, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender. În cadrul acestui scrutin vor fi aleși pentru un mandat de patru ani reprezentanții administrației publice locale, respectiv 898 de primari și 11 058 de consilieri locali (raionali, municipali, orășenești, comunale și sătești), scrie portalul alegeri.md. Pentru a fi validate, la alegeri trebuie să participe cel puțin 1/4 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din fiecare circumscripție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: