Polonia, gata să desfășoare arme nucleare pe teritoriul său? Duda: „Suntem pregătiți”
Full Article 2 minutes read

Polonia, gata să desfășoare arme nucleare pe teritoriul său? Duda: „Suntem pregătiți”

Polonia este pregătită să desfășoare arme nucleare pe teritoriul său pentru a consolida apărarea flancului estic al NATO. Precizarea a fost făcută de  președintele Poloniei Andrzej Duda într-un interviu pentru Fakt, publicat pe 22 aprilie. 

Dacă aliații noștri decid să desfășoare arme nucleare în cadrul partajării nucleare și pe teritoriul nostru, pentru a consolida securitatea flancului estic al NATO, suntem pregătiți pentru asta”, a declarat Duda.

Potrivit lui, în acest caz, Varșovia nu face decât să pună în aplicare politica Alianței Nord-Atlantice, deoarece este membru și trebuie să pună în aplicare deciziile colective.

De asemenea, Andrzej Duda a precizat că chestiunea desfășurării armelor nucleare americane în țară „este de ceva timp un subiect al negocierilor polono-americane”. În special, autoritățile de la Varșovia încearcă să obțină transferul de focoase nucleare în Polonia, ca parte a programului NATO de disuasiune nucleară Nuclear Sharing.

Pentru a justifica necesitatea unui astfel de pas, președintele Duda a atras atenția asupra faptului că Rusia „militarizează din ce în ce mai mult” regiunea Kaliningrad, care se învecinează cu Polonia, și a mutat recent arme nucleare tactice în Belarus. Anterior, Andrzej Duda a exclus posibilitatea izbucnirii unui război nuclear după apariția armelor nucleare pe teritoriul polonez, deoarece ar însemna „sfârșitul lumii”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: