Zelenski a cerut NATO să lanseze lovituri asupra Rusiei, pentru a preveni un atac nuclear. Kremlinul: este un apel la război mondial
Full Article 2 minutes read

Zelenski a cerut NATO să lanseze lovituri asupra Rusiei, pentru a preveni un atac nuclear. Kremlinul: este un apel la război mondial

Pe 6 octombrie, Vladimir Zelenski a cerut comunității internaționale să prevadă posibilitatea de a lansa lovituri preventive împotriva Rusiei dacă aceasta încearcă să folosească arme nucleare. 

„Ce ar trebui să facă NATO? Să elimine posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare. Dar ce este important, fac un nou apel la comunitatea internațională, așa cum a fost înainte de 24 februarie: lovituri preventive pentru ca ei să cunoască ce li se va întâmpla. Și nu invers – să așteptăm loviturile nucleare, apoi să spunem: „Oh, tu așa, ei bine primește de la noi”. Să ne revizuim presiunea, procedurile de aplicare”, a spus Zelenski.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a numit declarația lui Zelenski cu privire la o lovitură preventivă împotriva Rusiei „un apel la război mondial”, scrie RIA.

„Declarația lui Zelenski nu poate fi lăsată fără o reacție din partea comunității mondiale. Statele Unite și Marea Britanie conduc de facto activitățile Kievului și, prin urmare, ele trebuie să fie responsabile de cuvintele președintelui Ucrainei”, a spus Peskov.

Ulterior, serviciul de presă al lui Zelenski a explicat că președintele Ucrainei nu a cerut utilizarea preventivă a armelor nucleare.

„Președintele a vorbit despre perioada până la 24 februarie. Atunci a fost necesar să se aplice măsuri preventive pentru a împiedica Rusia să declanșeze războiul. Amintesc că singurele măsuri care au fost discutate la acel moment au fost sancțiunile preventive”, a menționat secretarul de presă al președintelui Ucrainei Serghei Nikiforov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: