Polonia sprijină aspirațiile euroatlantice ale Ucrainei. Sejm-ul a adoptat o rezoluție de susținere
Full Article 2 minutes read

Polonia sprijină aspirațiile euroatlantice ale Ucrainei. Sejm-ul a adoptat o rezoluție de susținere

Sejm-ul (Parlamentul – n. r.) Poloniei a adoptat o rezoluție de susținere a aderării Ucrainei la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Documentul subliniază, de asemenea, faptul că alăturarea Ucrainei la NATO este în beneficiul Alianței însăși.

Rezoluția a fost votată de 443 de membri ai Parlamentului polonez. „Astăzi, Ucraina își apără nu doar statalitatea, ci și valorile comune: democrația și ordinea bazată pe dreptul internațional. Ținând cont de sacrificiile poporului ucrainean și de dreptul suveran al acestuia de a-și alege propria cale de dezvoltare, Sejm-ul polonez sprijină pe deplin aspirațiile europene și euroatlantice ale Ucrainei”, se arată în document.

Totodată, rezoluția a subliniat, de asemenea, că aderarea Ucrainei la NATO ar fi benefică din punct de vedere militar pentru Alianță însăși, deoarece forțele armate ucrainene au dobândit o mare experiență de luptă și experiență în cooperarea cu trupele blocului militar în timpul războiului pe scară largă.

***

Precizăm că un document asemănător a fost adoptat și de către România. Pe 1 iunie, în cadrul summit-ului Comunității Politice Europene din Moldova. Președinții Klaus Iohannis și Vladimir Zelenski au semnat o Declarație privind sprijinul României pentru integrarea în NATO a Ucrainei.

Amintim că pe 30 septembrie 2022, președintele Vladimir Zelenski a anunțat că Ucraina va depune o cerere de aderare la NATO. Declarația a fost făcută la câteva ore după ce dictatorul Vladimir Putin a semnat acordul prin care patru regiuni ale Ucrainei au fost anexate Federației Ruse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: