Povestea copilului de 9 ani, din Moldova, lovit de tren în Italia. Fusese luat în grija statului și a evadat ca să-și revadă mama
Full Article 2 minutes read

Povestea copilului de 9 ani, din Moldova, lovit de tren în Italia. Fusese luat în grija statului și a evadat ca să-și revadă mama

Un copil în vârstă de 9 ani a fost lovit mortal de un tren, în Italia. Tragedia a avut loc pe 15 ianuarie. Mama băiatului, originară din Moldova, face apel la ajutor, pentru a putea să repatrieze corpul neînsuflețit al copilului în țară. Cazul a fost făcut public pe o platformă de caritate. Familia speră să adune, în total, 100 de mii de lei. Până astăzi, au fost adunați puțin peste 54 de mii de lei.

Irina spune că a ajuns să lucreze în Italia pentru a-și putea întreține cei doi copii, după ce tatăl acestora a decedat acum patru ani. Două luni în urmă, ea a decis să îl ia cu ea pe fiul cel mai mare, în vârstă de 9 ani.

„Eu lucrez într-un parc pentru copii și locuiesc într-o rulotă. Acum două săptămâni a ieșit (nr. red: copilul) afară la toaletă și nu a mai revenit. După două ore de căutare, am anunțat poliția. După ce l-au găsit, aceștia l-au dus pe Andrian la un centru până vor finisa procedura verificării actelor și locului de trai. Nu mi-au permis pe parcursul șederii copilului meu la centru să-l vizitez, să-l țin în brațe, nici măcar la telefon nu l-am auzit. Timp de o lună și două săptămâni mi s-a rupt inima în două. Pe data de 15 ianuarie copilul meu a fugit de la centru deoarece i se făcuse dor de mine, din păcate neatenția personalului m-a adus pe mine într-o stare tragică și mi-au distrus viața copilului meu. Când a fugind de acolo, a trecut din neatenție pe lângă calea ferată și a fost lovit mortal de tren”, a spus mama copilului.

Femeia face apel la oamenii de bună credință să o ajute pentru a putea să repatrieze corpul neînsuflețit al copilului în Republica Moldova, unde își dorește să îl înmormânteze.

„Sunt o mama distrusă, nu am cuvinte și putere să scriu. (…) Oameni buni, ajutați-mă, va rog, deoarece nu am posibilitate sa-mi aduc copilul din Italia în Moldova să-l înmormântez și să-l conduc pe ultimul drum”, se arată în mesajul Irinei, postat pe platforma de caritate.

Dacă îți dorești să donezi, o poți face – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: