„Precipitaţiile abundente ne-au arătat punctele slabe”. Răspunsul lui Ceban la criticile privind inundațiile din capitală (FOTO)
Full Article 2 minutes read

„Precipitaţiile abundente ne-au arătat punctele slabe”. Răspunsul lui Ceban la criticile privind inundațiile din capitală (FOTO)

Pe strada Albișoara din capitală vor fi adăugate guri de captare a apei, mai multe conducte pentru evacuarea apelor pluviale din zonă și vor fi schimbate ţevile de apeduct şi termoficare. Declarația a fost făcută de primarul capitalei, Ion Ceban care a inspectat strada, după ploaia abundentă din 29 septembrie.

Edilul a precizat că a văzut astăzi numeroase critici  pe rețelele de socializare și că precipitațiile au scos în evidență problemele cu care se confruntă orașul. „Precipitaţiile abundente ne-au arătat punctele slabe şi unde trebuie să intervenim pentru a remedia. Facem tot posibilul pentru a soluționa problema”, a scris primarul într-o postare pe pagina sa de facebook.

Potrivit primarului, pe str. Albişoara vor fi adăugate 86 de guri de captare a apei pe lângă cele 112 existente şi trei conducte cu diametrul de 500 și 600 mm fiecare, pentru evacuarea apelor pluviale din zonă. În plus, pe această stradă sunt schimbate şi ţevile de apeduct şi termoficare.

Ion Ceban a dat de înțeles că ploaia torențială a provocat inundații în întreaga țară, nu doar în capitală.

„Îmi pare rău pentru dezastrul creat în centrul și sudul țării, în urma precipitațiilor, dar și în alte raioane, unde au fost inundate ogrăzi, case și terenuri agricole”, a mai scris Ceban.

Primarul a mai spus că, actualmente, toate serviciile municipale sunt antrenate în sectoarele capitalei pentru a lichida consecinţele provocate de ploaie.

Amintim că, din cauza debitului mare de apă în urma precipitaților abundente, în capitală a fost afectată circulația transportului public.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: