Mandatul de primar al lui Ion Ceban – validat. Liderul MAN va conduce capitala și în următorii 4 ani
Full Article 2 minutes read

Mandatul de primar al lui Ion Ceban – validat. Liderul MAN va conduce capitala și în următorii 4 ani

Consiliul electoral al circumscripției electorale (CECE) Chișinău a validat mandatul primarului ales al municipiului Chișinău, Ion Ceban. Decizia a fost luată miercuri, 22 noiembrie.

Hotărârea va intra în vigoare la data adoptării și se va transmite Comisiei Electorale Centrale (CEC). Decizia poate fi contestată în decurs de 3 zile, de la data adoptării.

Precizăm că Codul Electoral prevede că, odată cu validarea mandatului, candidatul este considerat ales.

Amintim că Ion Ceban, liderul Partidului „Mișcarea Alternativa Națională”, a obținut al doilea mandat de primar al mun. Chișinău, urmare a scrutinului din 5 noiembrie 2023. Ceban a obținut majoritatea voturilor alegătorilor (50,62%) din primul tur. Candidatul PAS, Lilian Carp, a obținut 28,23% din sufragii.

Partidul lui Ceban, MAN, s-a clasat pe primul loc și în alegerile pentru Consiliul Municipal Chișinău (CMC) cu peste 85.000 de voturi, ceea ce reprezintă peste 8% din totalul la votul politic pe țară (consilii raionale + consiliile municipale Chișinău și Bălți) și îl plasează pe locul 3 după Partidul Acțiune și Solidaritate (pro prezidențial) și Partidul Socialiștilor (de unde a plecat Ceban).

Pe 13 noiembrie Ion Ceban a declarat că fracțiunea partidului său din CMC este deschisă să colaboreze cu celelalte formațiunii care au obținut mandate în Consiliu. Ceban a spus că MAN a analizat programele electorale propuse de formațiunile care au acces în CMC, „în special” cel propus de fracțiunea PAS, și este pregătit să susțină și să realizeze cel puțin 60% din acesta. Totodată, edilul a menționat că fracțiunea MAN este dispusă să implementeze 60% din programul electoral al PSRM, dar și alte proiecte înaintate de restul formațiunilor din CMC.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: