Presa ucraineană: Sprijinul României pentru Ucraina merită o recunoaștere mai mare 
Full Article 2 minutes read

Presa ucraineană: Sprijinul României pentru Ucraina merită o recunoaștere mai mare 

Sprijinul oferit Ucrainei de România merită o recunoaștere mai mare, scrie Kyiv Post, care face un rezumat al principalelor forme de sprijin acordate de România Ucrainei invadate de ruși.

România este a treia cea mai mare țară de tranzit pentru livrarea de armament și echipament militar către Ucraina, relatează Digi24.ro.

„Încă din primele zile ale războiului, președintele Klaus Iohannis a asigurat guvernul de la Kiev de sprijinul deplin al României pentru integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană, iar recent, în timpul deplasării sale în capitala ucraineană, l-a asigurat pe Vladimir Zelenski că România își dorește ca Ucraina să obțină cât mai repede statutul de candidat pentru aderare”, comunică presa din Ucraina.

Mai mult, sursa adaugă că România are un număr mare de avioane MiG-21 și MiG Lancer, dar și avioane MiG-29, pe care nu le folosește dar pe care ar putea să le ofere Ucrainei.

„Pe lângă muniție, veste antiglonț și căști militare, România livrează Ucrainei inclusiv combustibili, echipament medical și dezinfectanți. Camioane întregi de ajutoare umanitare ajung în Ucraina în mod regulat din România”, comunică publicația.

Cea din urmă mai adaugă că refugiații ucraineni au fost primiți cu brațele deschise de autoritățile române dar și de cetățenii simpli.

Kyiv Post menționează, de asemenea, că una dintre primele vizite UE în Ucraina după invazie a fost cea a Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă DNA și actuală procuroare-șefă europeană. Kovesi a venit la Kiev pentru a discuta colaborarea procurorilor europeni cu cei ucraineni pentru arestarea criminalilor de război și confiscarea activelor acestora.

De menționat că astăzi se împlinesc 119 zile de război în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: