România cumpără 200 de rachete Patriot prin intermediul NATO. Ministrul român al Apărării: „Un răspuns la provocări”
Full Article 2 minutes read

România cumpără 200 de rachete Patriot prin intermediul NATO. Ministrul român al Apărării: „Un răspuns la provocări”

România achiziționează 200 de rachete Patriot printr-un program comun la nivel NATO. Costul estimat pentru cumpărarea acestora este de peste un miliard de euro, fără TVA, scrie news.ro. Potrivit Ministerului român al Apărării, în preț sunt incluse piese de schimb şi servicii conexe.

„Această achiziție demonstrează că Alianța are soluții adecvate şi adaptate situației de securitate cu care ne confruntăm în estul Europei, odată cu declanșarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Consider că acest proiect este un succes, un model de cooperare între aliați, şi un exemplu de dezvoltare a capacităților de producție pentru apărare care merită replicat la nivelul Europei”, a declarat ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr.

De asemenea, Tîlvăr a dat asigurări că Ministerul Apărării Naționale de la București va continua demersurile pentru achiziția de echipamente militare şi muniții de ultimă generație.

„Programele de înzestrare aflate în derulare sau în pregătire vor contribui la dezvoltarea şi menținerea de către Armata României a unor capabilități de apărare robuste şi reziliente, credibile, interoperabile, flexibile şi eficiente. România contribuie, astfel, la implementarea unor măsuri eficiente pentru descurajarea oricărei agresiuni la adresa spațiului euroatlantic şi articulării unui răspuns adecvat la provocările actuale şi viitoare ale mediului de securitate”, a mai menționat Angel Tîlvăr, potrivit sursei citate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: