Rusia amenință România: „Dacă avioane F-16 folosite de Ucraina decolează de pe teritoriul românesc, vom lua măsuri”
Full Article 2 minutes read

Rusia amenință România: „Dacă avioane F-16 folosite de Ucraina decolează de pe teritoriul românesc, vom lua măsuri”

Federația Rusă avertizează că, în cazul în care Ucraina va folosi avioane tactice de luptă F-16, care vor decola de pe teritoriul românesc, Moscova va considera că „România participă la conflictul din Ucraina”, fapt care o „va obliga să ia măsuri”. Poziția a fost exprimată public de Ambasada Federației Ruse în România miercuri, 13 decembrie, scrie news.ro.

Recent, purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că „ținând cont de distrugerea unei părți semnificative a infrastructurii aerodromurilor de pe teritoriul Ucrainei, există o mare probabilitate că avioanele tactice de luptă F-16 transferate forțelor armate ucrainene de către statele membre NATO vor efectua zboruri din bazele aeriene din Polonia, Slovacia şi România”.

Șeful delegației ruse la Viena pentru securitatea militară şi controlul armelor, Konstantin Gavrilov, a declarat în cadrul ședinței plenare a OSCE din 13 decembrie, că Rusia avertizează cu fermitate că „utilizarea avioanelor tactice de luptă F-16 de pe teritoriul statelor menționate mai sus va fi considerată de Moscova drept participare a acestor țări la conflictul din Ucraina şi va obliga Rusia să ia măsuri adecvate”, precizează comunicatul emis de Ambasada Federației Ruse la București.

România a inaugurat luna trecută la Baza Aeriană 86 Fetești un centru european de instruire pentru pilotarea aeronavelor F-16. Acesta va pregăti piloți români pentru operarea aeronavelor F-16, care vor intra în dotarea Forțelor Aeriene ale României, dar şi piloți din aviații aliate şi partenere, inclusiv din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: