FOTO După România, și Bulgaria în alertă. O dronă, ce ar fi înarmată cu o bombă, găsită la 30 km de Vama Veche
Full Article 3 minutes read

FOTO După România, și Bulgaria în alertă. O dronă, ce ar fi înarmată cu o bombă, găsită la 30 km de Vama Veche

O dronă de origine necunoscută ce ar fi înarmată cu o bombă a fost găsită duminică noaptea pe coasta localității bulgărești Tiulenovo, scrie Hotnews.ro cu referire la Novinite. Localitatea din Bulgaria se află la circa 30 de kilometri sud de Vama Veche din România. 

Radoslav Ruse este bărbatul care a sesizat autoritățile și a fotografiat drona.

Am văzut bomba în sine pe dronă, este lipită de ea. Este foarte clar vizibilă în fotografii”, a spus el.

Primarul comunei Shabla Marijan Zhechev a menționat că așteaptă sosirea unei echipe de la Ministerul Apărării.

 „Ieri seară, în jurul orei 21:30, am primit un telefon care spunea că există un obiect de acest tip adus de valuri. Începând cu ora 22:10 aseară, zona a fost izolată. Acțiunea în acest moment este un ordin de a izola zona pentru a proteja viața și sănătatea oamenilor care locuiesc în zonă până la sosirea autorităților Ministerului Apărării”, a comunicat edilul.

Întrebat dacă se cunoaște originea dronei, primarul din Shabla a comentat că „din ceea ce se poate vedea de la distanță, este una dintre cele folosite în războiul din Ucraina”. Drona se află chiar lângă portul de agrement al satului.

Ministerul bulgar al Apărării a anunțat pe 18 septembrie că a trimis o unitate specială pentru a inspecta și neutraliza drona. Echipa va evalua situația și va decide cum să se debaraseze de ea, a adăugat Ministerul.

Potrivit sursei, site-ul Nova.bg a scris, citând martori de la fața locului, că drona avea o lungime cuprinsă între 3 și 3,5 metri.

Se menționează că nu este clar cum a ajuns drona pe țărmul bulgăresc – dacă a căzut din aer sau a fost luată de curent.

***

Reamintim că cel puțin trei drone lansate de ruși, în războiul declanșat Ucrainei, au căzut în România, la Plauru și Nufăru. În România s-a decis adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zonele învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert privind riscul căderii unor „elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”. Ultimele mesaje de alertă au fost emise în seara zilei de 17 septembrie. Locuitorii din zona de nord a judeţului Tulcea şi cei zona de frontieră din Galaţi au fost informați că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: