Președintele Iranului a promulgat legea prin care Pentagonul și forțele armate ale SUA sunt considerate organizații teroriste
Full Article 1 minutes read

Președintele Iranului a promulgat legea prin care Pentagonul și forțele armate ale SUA sunt considerate organizații teroriste

Președintele iranian, Hassan Rouhani, a promulgat legea prin care Pentagonul și forțele armate ale SUA sunt considerate organizații teroriste, informează Meduza, astăzi, 13 ianuarie.

Anterior, legea a fost votată în unanimitate de către parlamentul iranian, după ce generalul Qassem Soleimani a fost ucis în urma unui atac cu drona, lansat de SUA. De asemenea, legea votată prevede ca toate persoanele implicate în asasinare lui Soleimani trebuie să fie considerate teroriști.

Menționăm că anterior SUA a recunoscut Corpul Gărzii Revoluționare Iraniene drept organizație teroristă

Amintim că vineri, 10 ianuarie, SUA a introdus noi sancțiuni împotriva Iranului. Restricțiile sunt impuse sectorului de producție a textilelor, sectorului de construcții și cel al mineritului. Sancțiunile vor fi atât primare, cât și secundare, ceea ce înseamnă că pentru a avea afaceri cu companiile iraniene, terții vor fi sancționați. De asemenea, Statele Unite ale Americii au impus sancțiuni speciale celor mai mari producători de fier și oțel din Iran. Mai mult, opt reprezentanți ai conducerii țării au căzut sub restricții personale.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: