Președinții României și Germaniei au discutat despre problemele cu care se confruntă Moldova în contextul războiului din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Președinții României și Germaniei au discutat despre problemele cu care se confruntă Moldova în contextul războiului din Ucraina

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că a discutat cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, despre dificultățile cu care se confruntă Republica Moldova în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva. Liderul de la București a menționat că el și președintele german au viziuni similare în ce privește necesitatea acordării unui sprijin puternic autorităților de la Chișinău pentru a crește rezistența Moldovei în fața acestor probleme.

Pe 24 mai, Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu președintele Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită oficială la București. După întrevedere, în cadrul unei conferințe de presă comune, liderul român a declarat că la întrevedere s-a evidențiat sprijinul multidimensional acordat Ucrainei de România și Germania și totodată, a fost abordat și subiectul dificultăților majore cu care se confruntă, în prezent, Republica Moldova, în contextul războiului.

„Împărtășim viziuni similare cu privire la necesitatea mobilizării de sprijin activ și puternic pentru Chișinău, inclusiv la nivelul Uniunii Europene, pentru a consolida reziliența acestei țări în fața provocărilor complexe cu care se confruntă. Am abordat în cadrul discuțiilor și politica de extindere a Uniunii Europene, rezultând sprijinul comun al României și Germaniei pentru avansarea procesului atât în privința Balcanilor de Vest, cât și în privința Partenerilor noștri Estici. Am pus accentul în cadrul discuțiilor pe sprijinul ferm al României pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova și al Ucrainei, ca state candidate la aderare”, a menționat președintele român.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: