Prim-ministra îl „invită” pe Șor în Moldova: „Să nu facă comentarii doar online”
Full Article 3 minutes read

Prim-ministra îl „invită” pe Șor în Moldova: „Să nu facă comentarii doar online”

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, susține că autoritățile „tolerează” protestele organizate de Partidul „ȘOR” pentru că „nu își doresc să fie ca cei care le organizează”. Premierul l-a invitat, de la tribuna Parlamentului, pe liderul formațiunii politice, deputatul fugar Ilan Șor, să revină în Moldova, pentru a răspunde în fața justiției.  

„Suntem întrebați de ce permitem protestele pe perioada stării de urgență. Noi nu dorim să fim ca acei care organizează aceste proteste, care folosesc sărăcia oamenilor pentru a exprima doar disperarea lor.  De la această tribună vreau să asigur cetățenii că cei care au comis sau comit în aceste zile ilegalități și se folosesc de oamenii aflați în dificultate vor fi pedepsiți conform legii. (…) Hoții vor fi judecați și în absența lor. Îi invităm să nu facă comentarii doar online, dar să vină ei personal aici, să nu pună în față doar oameni nevinovați”, a declarat Natalia Gavrilița.

La rândul său, ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a dat asigurări că mijloacele financiare din care sunt organizate protestele lui Șor vor fi investigate de oamenii legii.  „Este important ca acest exercițiu să fie desfășurat într-o manieră care, ajunsă la final, să nu avem nicio suspiciune pentru a pune pe pauză efortul dorit”, a declarat Ana Revenco.

De menționat că, potrivit oamenilor legii, fiecare participant la acțiunile de protest din centrul orașului Chişinău ar avea roluri bine definite. În funcție de sarcinile pe care le au de îndeplinit, aceștia ar primi între 400 şi 600 de lei, la o manifestație de stradă. Mai mult ar încasa cei care acceptă să rămână peste noapte în corturi – între 60 şi 100 de dolari. Conform procurorilor anticorupție, banii sunt achitați pentru fiecare zi de protest. Oamenii legii susțin că sursele de finanțare a protestului lui Șor sunt cercetate, în prezent, în cadrul dosarului penal deschis pe baza suspiciunilor că Partidul „ȘOR” ar lua bani de la o grupare infracțională.

Precizăm că în ultima perioadă, susținătorii Partidului „Șor” desfășoară mai multe proteste în fața Parlamentului și Președinției. Manifestanții scandează lozinci împotriva președintei Maia Sandu și a Guvernului Gavrilița, cerând demisia conducerii de vârf a țării și declararea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Pe 18 septembrie, fruntașii formațiunii politice au anunțat crearea „Orășelului schimbării” și proteste non-stop, până când guvernarea nu va lua act de revendicările înaintate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: