Prima Casă: Vârsta potențialilor beneficiari ar putea fi majorată
Full Article 2 minutes read

Prima Casă: Vârsta potențialilor beneficiari ar putea fi majorată

Guvernul modifică prevederile programului Prima Casă. Într-o postare publicată în data de 17 februarie pe pagina sa de Facebook, șeful executivului a precizat că vârsta de eligibilitate a potențialilor beneficiari va fi până la 50 de ani și nu până la 45, ca în prezent. 

Totodată, potrivit noilor prevederi, contribuția inițială a beneficiarilor va constitui 5%, iar din clauzele contractuale pentru obținerea unui credit va fi scoasă prevederea ce interzice participarea la program a persoanelor care au deja în proprietate imobile.

În ceea ce ține de suport bugetar, prim-ministrul anunță că statul va oferi compensație de 100% pentru medici, pedagogi sau polițiști la achiziționarea imobilului și activitate în sectorul rural și centre raionale.

De asemenea, va fi compensat în totalitate pentru familiile cu 3 sau mai mulți copii. Și angajații din sectorul privat vor beneficia de suport sporit.

Precizăm că programul „Prima Casă” a fost inițat de către guvernul condus de către democratul Pavel Filip. Inițial, acesta prevedea că beneficiari pot fi cetățenii Republicii Moldova, cu vârstele curpinse între 18 și 45 de ani, care sunt angajați oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispun de venituri din surse oficiale.

De la lansare și pînă în prezent, au fost procurate 4 019 locuințe, prin intermediul acestui program.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: