Prima reacție a Chișinăului, după cutremurul cu sute de morți din Turcia și Siria. Mesajul ministrului Nicu Popescu
Full Article 50 second read

Prima reacție a Chișinăului, după cutremurul cu sute de morți din Turcia și Siria. Mesajul ministrului Nicu Popescu

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a transmis din numele Republicii Moldova mesaje de condoleanțe familiilor victimelor din Turcia și Siria, urmare a cutremurului care a lăsat în urmă morți și răniți. 

„Urmărim îndeaproape veștile tragice din Turcia și Siria, ambele state fiind puternic afectate de un cutremur dezastruos. Exprimăm din numele Republicii Moldova cele mai sincere condoleanțe familiilor victimelor, în timp ce ne exprimăm speranța pentru recuperarea cât mai grabnică a răniților”, comunică șeful diplomației din Republica Moldova.

Amintim că un cutremur cu magnitudinea 7,8 a avut loc în sud-estul Turciei, lângă granița cu Siria. Potrivit datelor preliminare, 76 de persoane au murit în Turcia, iar 440 au fost rănite. În același timp, în Siria se înregistrează 230 de morți și 600 persoane rănite.

În Turcia a fost declarată stare de urgență.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: