Prima vizită externă a premierului Dorin Recean. Va avea loc săptămâna viitoare 
Full Article 2 minutes read

Prima vizită externă a premierului Dorin Recean. Va avea loc săptămâna viitoare 

Premierul Republicii Moldova Dorin Recean spune că prima sa vizită în afara țării o va efectua în România. Potrivit lui Recean, Moldova va avea o relație prioritară cu Bucureștiul. „România ne-a ajutat enorm, extrem de mult”, declară prim-ministrul. 

Recean a spus că prima vizită externă o va efectua la București. „Cred că săptămâna viitoare”, a precizat șeful Guvernului, la emisiunea „Bună Seara” de la postul public de televiziune.

„Trebuie să pornim mecanismele de lucru aici, în Republica Moldova, și imediat ce le punem în mișcare o să merg la București. Deja am avut o discuție cu premierul Ciucă la acest subiect și o să ne coordonăm agenda săptămână viitoare”, a adăugat Recean.

Întrebat dacă Guvernul Recean va avea cu România o relație prioritară, oficialul a răspuns: „Da, exact. Noi deja simțim și suntem privilegiați să avem această relație foarte bună cu Bucureștiul, cu România. România ne-a ajutat enorm, extrem de mult, în depășirea crizei energetice. România ne-a ajutat foarte mult în parcursul nostru european și a fost avocatul nostru în instituțiile europene, încât noi să putem avansa în parcursul nostru european”.

Amintim că pe 16 februarie 2023, majoritatea parlamentară a dat vot de încredere cabinetului de miniștri condus de către Dorin Recean. Noii miniștri au depus în aceeași zi și jurământul de credință patriei, în fața președintei Maia Sandu. Programul de Guvernare îl găsiți aici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: