Primăria Chișinău a deschis un punct de colectare a donațiilor pentru refugiații din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău a deschis un punct de colectare a donațiilor pentru refugiații din Ucraina

Primăria municipiului Chișinău anunță despre deschiderea unui punct de colectare a donațiilor pentru refugiați. Zilnic, începând cu ora 09:00 până la 16:00, voluntarii vor recepționa la Moldexpo produse alimentare, pături și haine groase.

Primarul capitalei, Ion Ceban, s-a adresat doritorilor de a ajuta refugiații. „Rugăm mult, nu aduceți produse alimentare care necesită preparare sau pregătire termică sau cu termen de valabilitate redus”, a spus edilul,

Potrivit autorităților, la centrul Moldexpo vor fi depozitate toate produsele, după care vor fi repartizate de voluntari în diferite locații unde se află refugiații.

Persoană de contact a fost desemnată Petru Grecu, care răspunde la numărul de telefon 0602 35 235.

De menționat că pe parcursul nopții au fost cazate mai multe persoane în instituțiile din capitală. La Centrul Moldexpo au fost cazate 65 de persoane, Centrul de Cazare pentru Solicitanții de Azil și Refugiați – 38 de persoane, iar la Căminul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS) – 2 familii.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina.

Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

Ce se întîmplă în Ucraina chiar în aceste momente puteți afla din transmisiunea A doua zi de război în Ucraina. Text live.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: