Primăria Chișinău va cumpăra 250 de autobuze noi. CMC a aprobat proiectul
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău va cumpăra 250 de autobuze noi. CMC a aprobat proiectul

Transportul public din municipiul Chișinău va fi modernizat. În cadrul ședinței din 19 mai a Consiliului Municipal Chișinău, a fost  acceptată propunerea grupului de lucru de achiziționare a mai multe autobuze. De asemenea, vor și cumpărate și asamblate troleibuze noi.

Primarul Ion Ceban a anunțat pe pagina sa de Facebook că achziționările vor fi făcute în două etape. Prima etapă presupune:

– cumpărarea a 100 autobuze;
– asamblarea a 30 troleibuze;
– achiziționarea a 18 unități de transport articulat.

În a doua etapă urmează să fie achiziționate:

– 150 autobuze
– 70 de troleibuze tradiționale
– 20 de troleibuze articulate

Amintim că primarul Ion Ceban a anunțat pe 27 februarie că municipalitatea plănifică achiziționarea a 100 de autobuze noi din Belarus. Primarul capitalei a precizat că, ținând cont de specificațiile tehnice ale autobuzelor, prețul de 120 de mii de euro pentru un autovehicul este unul avantajos. Banii pentru achiziționarea autobuzelor urmau să fie obținuți printr-un acord de cofinanțare cu guvernul de la Minsk.

La ședința din 5 martie a CMC, aleșii locali au votat contra inițiativei, iar cei din Platforma DA și PAS au acuzat că nu a fost respectată procedura prevăzută de lege pentru organizarea licitaţiilor publice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: