Primul an cu Fundația Moldcell. Un An de și mai multă IMPLICARE!

Fundația Moldcell împlinește un an de activitate, un an în care a adunat proiecte cu și despre oameni. Este o platformă ce unește toate inițiativele și proiectele în domeniul responsabilității sociale și corporative ale companiei Moldcell. În doar un an, s-au lansat inițiative cu impact semnificativ asupra societății, iar toate acestea, pentru a face din Moldova un loc mai bun de trai. 

 

 

Irina Strajescu, Director Executiv al Fundației Moldcell

„Primul an cu Fundația Moldcell a fost remarcabil, și anume datorită proiectelor pe care le-am lansat, oamenilor pe care i-am ajutat și parteneriatelor care au generat idei fantastice și realizarea acestora. Mulțumesc tuturor partenerilor și prietenilor Fundației Moldcell pentru încredere și suport.

Totul abia începe!”

Sănătate – #TotulVaFiBine: Fundația Moldcell a fost lansată atunci când a fost cel mai mult nevoie de ea. În anul în care tot globul pământesc s-a confruntat cu virusul Covid – 19, Moldcell și Fundația Moldcell au donat 10 ventilatoare pulmonare pentru 8 spitale din țară, minute/trafic internet gratuit pentru medici, copii, profesori, 5000 de combinezoane de protecție, prânzuri calde zilnice personalului medical timp de un an.

Buneii și Internetul: Mediatizat în toată țara și cunoscut peste hotarele țării, proiectul #LikeDeLaBunei s-a axat pe integrarea persoanelor în vârstă în lumea digitală. În urma sesiunilor, buneii au învățat cum să achite facturi online, să folosească rețele sociale, să vorbească online cu cei dragi peste hotare, să descarce aplicații utile sau să facă fotografii/video. Toate astea le-au învățat cu ajutorul voluntarilor Fundației Moldcell și în așa fel, contribuind la conexiunea între două generații pentru o comunicare mai eficientă.

Digital + Creativitate: O țară se promovează cel mai bine prin ceea ce creează. Fundația Moldcell susține și promovează tinerii din industriile creative, ca aceștia să rămână acasă și să-și valorifice talentul în Moldova. În așa fel, Fundația Moldcell a extins parteneriatul cu Asociația COR și Centrul Artcor.

Siguranța online a copiilor: Proiectul #InternetFărăGriji a străbătut toată țara cu sesiuni despre protejarea copiilor, părinților, adolescenților de capcanele mediului virtual. În perioada pandemiei, s-au organizat inclusiv LIVE-uri cu specialiști în domeniu.

Gaming responsabil: Compania Moldcell și Fundația Moldcell promovează echilibrul între jocurile video, relația în familie, activitățile școlare și sănătatea mintală. Timp de un an de zile, au fost organizate campionate online ce implică o competiție sănătoasă, gaming responsabil și distracție alături de prieteni.

Promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă: Fiind parte a CG Corp Global și inspirați de Fundația Chaudhary, în 2020, Moldcell a fost prima companie care a semnat un Memorandum de Înțelegere cu ONU Moldova, în vederea promovării ODD: Educație, sănătate, protejarea mediului, cultură, proiecte sociale cu impact major pentru societate, direcții strategice urmate de Fundația Moldcell.

Realizări sunt multe, alături de parteneri de încredere care, la rândul lor, și-au exprimat susținerea pentru primul an de activitate a fundației și au felicitat-o cu ocazia aniversării. Partenerii proiectelor Fundației Moldcell sunt Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova), HelpAge International, Keystone Moldova, Artcor, Asociația Companiilor COR.

Pe lângă aprecierea din partea beneficiarilor săi, Fundația Moldcell a fost premiată cu Medalia de Aur în categoria Debutul Anului la Gala Businessului Moldovenesc.

Mai multe detalii despre toate proiectele Fundației Moldcell, le găsiți pe www.fundatiamoldcell.md.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Eric Vryn/Getty Images

Inundații în Texas: cel puțin 24 de persoane au murit; peste 20 de copii sunt dați dispăruți

În partea centrală a statului Texas, SUA, pe 4 iulie, a avut loc o inundație majoră cauzată de o ploaie torențială. Potrivit BBC, cel puțin 24 de persoane au murit, iar alte 25 sunt date dispărute. Conform informațiilor din presă, au dispărut aproximativ 23 de persoane dintr-o tabără creștină de vară pentru fete, Camp Mystic, situată în această zonă. Salvatorii au reușit să evacueze 237 de persoane.

„Râul Guadalupe din Hunt continuă să crească rapid și a atins a doua cea mai mare cotă din întreaga istorie a măsurătorilor, depășind nivelul inundațiilor din 1987”, au anunțat despre inundații reprezentanții Serviciului Național de Meteorologie al SUA.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a numit evenimentul o catastrofă și a semnat o declarație de urgență, oferind salvatorilor acces la toate resursele necesare. Guvernatorul a promis, de asemenea, că căutările persoanelor dispărute vor continua neîntrerupt. Pentru salvarea și evacuarea locuitorilor, în stat au fost implicate elicoptere și vehicule militare tactice. În total, serviciile de urgență au salvat 237 de persoane.

Președintele SUA, Donald Trump, a numit inundațiile „șocante și îngrozitoare”. În tot statul, evenimentele festive dedicate Zilei Independenței de 4 iulie au fost anulate.

Tragedie pe Nistru: un tânăr din Tiraspol, aflat pe un scuter acvatic, nu a observat cablul feribotului

Un tânăr din Tiraspol și-a pierdut viața în seara zilei de 4 iulie, în timp ce se plimba cu un scuter acvatic pe râul Nistru. Potrivit salvatorilor locali, tânărul în vârstă de 25 de ani a lovit cu viteză mare un cablu metalic întins peste râu, în zona traversării cu feribotul.

Tragedia s-a produs sub privirile mai multor martori, care au încercat să-l avertizeze pe tânăr despre pericol, însă acesta nu a reușit să reacționeze la timp.

De asemenea, un bărbat de 36 de ani, aflat pe feribot, a fost rănit din cauza forței provocate de cablul întins.

mvdpmr.org
Instagram

Întârziere pe un zbor din Paris spre Chișinău. Autoritatea Aeronautică Civilă anunță verificări

Un zbor de pe ruta Paris–Chișinău întârzie din cauza unei defecțiuni tehnice la aeronavă. Cel puțin asta a declarat Autoritatea Aeronautică Civilă, menționând că întârzierea este „semnificativă”. Potrivit instituției, operatorul aerian a identificat deja o altă aeronavă, iar îmbarcarea pasagerilor „urmează să înceapă în scurt timp”.

„Potrivit informațiilor primite din partea operatorului aerian, zborul Paris – Chișinău a înregistrat o întârziere semnificativă cauzată de o defecțiune tehnică la aeronavă. Compania aeriană a identificat o altă aeronavă, iar îmbarcarea pasagerilor urmează să înceapă în scurt timp”, au comunicat reprezentanții Autorității Aeronautice Civile pe 5 iulie.

Totodată, instituția a adăugat că va verifica dacă operatorul aerian a oferit pasagerilor asistența necesară, conform prevederilor cadrului normativ privind protecția consumatorilor. „Reiterăm că pasagerii au dreptul la informare și sprijin în astfel de situații, iar respectarea acestor obligații este monitorizată cu prioritate”, au adăugat reprezentanții Autorității Aeronautice Civile.

Autoritatea nu a precizat despre ce operator aerian este vorba.

Potrivit informațiilor de pe online, zborul era programat pentru dimineața zilei de 4 iulie.

VIDEO An record: 89 de absolvenți din Moldova au obținut nota maximă la examenele BAC-2025

Anul acesta, 89 de elevi moldoveni au obținut media generală maximă de 10 la examenele de bacalaureat — un record comparativ cu anul trecut, când numărul celor cu note maxime a fost de 57. Pe 4 iulie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat premii celor mai buni absolvenți, subliniind importanța reformelor în educație și perseverența tinerilor. Ministrul Educației, Dan Perciun, a îndemnat tinerii să-și continue studiile în universitățile din Moldova, în care au fost investite fonduri semnificative în ultimii ani. Absolvenții au povestit despre pregătirile pentru examene și și-au împărtășit planurile de viitor — de la studii în străinătate până la revenirea acasă și implicarea în dezvoltarea țării.

Precizăm că, la sesiunea de Bacalaureat, au fost admiși în total 17.971 de candidați. În urma examinării contestațiilor, rata totală de promovare a crescut cu 0,32 puncte procentuale, ajungând la 72,68 la sută. Aceasta este mai mare decât cea înregistrată anul trecut în aceeași etapă – 69,68%. Amintim că, în perioada 14–21 iulie, va avea loc sesiunea suplimentară a examenului național de Bacalaureat.

NewsMaker

La Chișinău are loc conferința PAS, cu acces pe bază de bilete. Ce se discută (FOTO/VIDEO)

Pe 5 iulie are loc Conferința Politică Anuală a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), organizată cu acces pe bază de bilete, al căror preț a variat între 250 și 2000 de lei. Evenimentul va continua și pe 6 iulie. Duminică, conferința va începe cu declarațiile șefei statului, Maia Sandu. Corespondenta NM, Ecaterina Dubasova, se află la evenimentul din 5 iulie. Menționăm că presa are acces fără bilet, însă doar până la ora 13:00.

În cadrul evenimentului din 5 iulie, PAS a prezentat cinci angajamente ale partidului:

  1. Semnarea tratatului de aderare la UE până în 2028, înainte de finalul celui de-al doilea mandat al președintei Maia Sandu;
  2. Dublarea veniturilor populației active (salariați în mediul privat, profesori, medici, polițiști, liber-profesioniști, etc);
  3. De 2 ori mai mari vânzările de mărfuri și servicii autohtone din Republica Moldova în toată lumea;
  4. Până la 3000 km de drum în plus reparați până în 2028;
  5. Crearea unui program de promovare a culturii și tradițiilor noastre naționale, prin care vor fi finanțate evenimente din țară și din diasporă.

La conferința PAS va ține un discurs și președinta Maia Sandu, însă pe 6 iulie.

***

Amintim că, în mai 2025, presa a aflat că PAS a început să vândă bilete pentru „Conferința Politică Anuală”, desfășurată în zilele de 5 și 6 iulie, la Capitoles Park din Chișinău. Serviciul de presă al formațiunii menționa că evenimentul nu este destinat publicului larg, ci exclusiv membrilor de partid și susținătorilor, adăugând că persoanele terțe pot primi invitație doar de la un membru al partidului. Formațiunea a pus în vânzare patru tipuri de bilete, cu prețuri cuprinse între 250 și 2000 de lei.

Președinta Maia Sandu declara că evenimentul PAS, organizat cu acces pe bază de bilet, reprezintă o practică normală, inspirată din statele UE, și constituie o metodă legală și „transparentă” de finanțare a formațiunii. Șefa statului a menționat că va participa la eveniment doar dacă va fi invitată și că nu își va cumpăra bilet.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: