Primul caz: O fetiță de 5 ani din România a fost diagnosticată cu hepatită severă acută de origine necunoscută
Full Article 2 minutes read

Primul caz: O fetiță de 5 ani din România a fost diagnosticată cu hepatită severă acută de origine necunoscută

Hepatita acută severă din cauze necunoscute a apărut și în România, anunță Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit ultimelor date disponibile, cel puţin 169 de cazuri au fost raportate până acum, în 12 ţări. Cel puţin un copil a murit şi 17 au avut nevoie de transplant de ficat, transmite Radio Europa Liberă.

Ministerul Sănătăţii din România a precizat că pacientul din România este o fetiţă de 5 ani, internată în spital din 4 aprilie.

Cazurile înregistrate până la data de 21 aprilie în întreaga lume arată că nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent, cazurile fiind la copii cu vârsta între 1 lună și 16 ani.

„Acest cazuri au prezentat insuficiență hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliza hepatică și icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezența adenovirusului F41”, a precizat Ministerul Sănătății.

În privința cazului raportat în România, nu a fost detectată nici o infecție virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi.

„Starea copilului este stabilă, primește medicație simptomatică și este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la baza definiția OMS de caz probabil, care se referă la insuficiența hepatică, transaminaze >500 UI și icter la un copil la care nu există markeri de infecție virală hepatică”, arată Ministerul Sănătății.

Amintim că Organizația Mondială a Sănătății a raportat 169 de cazuri de hepatită acută de origine necunoscută la copii din 12 țări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: