Profesor de 65 de ani, condamnat după ce a abuzat sexual de doi băieți minori, care îi erau elevi. Ce pedeapsă a primit și de ce nu o ispășește
Full Article 3 minutes read

Profesor de 65 de ani, condamnat după ce a abuzat sexual de doi băieți minori, care îi erau elevi. Ce pedeapsă a primit și de ce nu o ispășește

Un profesor de brutărie, în vârstă de 65 de ani, a fost condamnat la 17 ani de închisoare, după ce a abuzat sexual doi elevi minori. Acesta urmează să își ispășească pedeapsa într-un penitenciar de tip închis. Sentința a fost pronunțată pe data de 12 februarie, a anunțat Procuratura Generală luni, 19 februarie.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul de 65 de ani, activând ca profesor de brutărie la o școală auxiliară, în luna ianuarie 2009,  în timp ce se afla în sala de studii în respectiva instituție de învățământ, sub pretextul luării unor notițe, l-a convins pe elevul său de 17 ani, căruia îi presta lecția practică specialitatea de brutar, să se mai rețină în sală. În continuare, după plecarea celorlalți elevi, inculpatul ar fi încuiat ușile și ademenindu-l într-un colț al sălii, prin constrângere fizică și psihică și anume, imobilizarea forțată a acestuia, amenințarea cu răfuială fizică, precum și cu răspândirea informației despre faptul că este abuzat sexual, intenționat, contrar voinței acestuia, ar fi întreținut cu acesta acte sexuale.

Potrivit PG, tot el, la trei zile după aceasta, sub pretextul acordării de ore suplimentare aceluiași elev, acționând față de acesta cu același scop al satisfacerii poftei sexuale, l-ar fi ademenit în locuința închiriată de el, unde prin imobilizare și amenințarea cu răfuială fizică precum și cu obținerea de note negative și astfel neabsolvirea școlii, intenționat, contrar voinței acestuia, ar fi întreținut cu acesta acte sexuale.

Același inculpat, în a doua jumătate a lunii aprilie 2009, împreună cu al doilea inculpat, care era vecinul său de apartament, în timp ce se aflau în locuința închiriată de ei, prin aceeași schemă infracțională, ar fi abuzat sexual un alt elev în vârstă de doar 15 ani.

Victima, peste aproximativ un an de zile a aflat că a fost infectată cu HIV și cu o altă boală venerică gravă. Aceasta a presupus că a fost infectată de către inculpat, căci s-a întâlnit cu el peste ani, în cadrul unui grup de suport al persoanelor bolnave de HIV.

PG anunță că profesorul a fost anunțat în căutare, acesta eschivându-se de la judecarea cauzei. În privința celui de al doilea inculpat, procesul penal a fost încetat în legătură cu decesul acestuia în anul 2018.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul părții vătămate a sumei de 5 milioane lei cu titlu de reparare a prejudiciului moral.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: