Proiectul Partidului „ȘOR” privind indemnizația de 10 mii de lei nu a fost examinat în Comisia de profil. Alaiba: Întoarceți miliardul
Full Article 2 minutes read

Proiectul Partidului „ȘOR” privind indemnizația de 10 mii de lei nu a fost examinat în Comisia de profil. Alaiba: Întoarceți miliardul

Deputații Partidului „ȘOR” au cerut ca în agenda de lucru a ședinței Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe din 30 martie să fie inclusă inițiativa privind acordarea unui ajutor unic în mărime de 10 mii de lei fiecărui cetățean. Președintele Comisiei, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba le-a sugerat autorilor inițiativei să întoarcă „miliardul” pentru început.

Deputatul Partidului „ȘOR” Vadim Fotescu a cerut membrilor comisiei parlamentare economie, buget și finanțe să includă în regim prioritar, în agenda ședinței, subiectul.

„Dacă am găsi și miliardul, tare ușor ar fi de dat acești 10 000 lei înapoi oamenilor”, a răspuns Alaiba.

„Căutați-l, nimeni nu vă interzice”, a replicat Fotescu.

„Întoarceți-l și să-l dăm oamenilor, transmiteți șefului de partid să dea miliardul înapoi. De trei ani umblați cu populism ieftin”, a insistat deputatul PAS.

„Populismele dvs sunt cu mult mai multe, hai să lăsăm divergențele politice”, a adăugat reprezentantul Partidului „ȘOR”.

Inițiativa de a include subiectul în ordinea de zi nu a fost susținută de majoritatea membrilor comisiei.

Ulterior, deputatul PAS Dumitru Alaiba a publicat un comentariu pe pagina sa de Facebook.

„Cei de la Șor împreună cu acoliții lor să facă un lucru – să întoarcă miliardul furat. Și să își aducă șeful de partid acasă, să lanseze aceste propuneri mirobolante de la tribuna parlamentului, nu pe Facebook. Pentru inițiative lansate de la 2 mii de km pe Facebook nici nu e neapărat să fii deputat”, a menționat parlamentarul.

Amintim că Partidul „ȘOR” a înregistrat un proiect de lege, care prevede acordarea unui ajutor unic cetățenilor, în mărime de 10 mii de lei, pentru a face față mai ușor crizei scumpirilor. De asemenea, reprezentanții fracțiunii parlamentare au transmis câte o adresare în scris premierului Natalia Gavrilița, președinților comisiilor parlamentare de profil și Comisiei pentru situații excepționale, prin care cer ca documentul să fie examinat în regim de urgență.

Anterior, formațiunea a colectat peste 200 de mii de semnături din partea cetățenilor, care se pronunță în favoarea acestei inițiative.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: