Promo-LEX: 11 deputați au fost sancționați pentru absențe nemotivate. Au rămas fără o parte din salariu și indemnizații lunare
Full Article 50 second read

Promo-LEX: 11 deputați au fost sancționați pentru absențe nemotivate. Au rămas fără o parte din salariu și indemnizații lunare

Deputații Partidului „ȘOR” au rămas, din martie curent, fără salarii, indemnizații și compensații. Decizia a fost luată după ce parlamentarii nu s-au mai prezentat la ședințele plenare. Parlamentul Republicii Moldova a menționat, într-un răspuns pentru Promo-LEX, că măsura va fi aplicată până la reluarea participării acestora la ședințele plenare și a comisiilor permanente din care fac parte.

Potrivit răspunsului Secretariatului Parlamentului, în total, 11 deputați au fost sancționați, în perioada septembrie 2022 – aprilie 2023, pentru absențe nemotivate, fiindu-le reținute o parte din salariu și indemnizații lunare.

Amintim că Partidul „ȘOR” a anunțat anterior că va boicota ședințele Parlamentului, în semn de protest față de guvernare, precum și față de „sfidarea constantă” de către majoritatea parlamentară a inițiativelor din partea opoziției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: