Protest în vamă împotriva cerealelor din Ucraina. Punctul de trecere al frontierei Stânca, închis temporar pentru autocare și camioane
Full Article 2 minutes read

Protest în vamă împotriva cerealelor din Ucraina. Punctul de trecere al frontierei Stânca, închis temporar pentru autocare și camioane

Punctul de trecere al frontierei Stânca va fi deschis doar pentru autoturisme până la ora 15:00. Informația a fost făcută publică de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, care a precizat că motivul este protestul fermierilor pe teritoriul României.

„În contextul celor menționate și în vederea neadmiterii blocării podului între cele două puncte de trecere, prin PTF Costești în intervalul menționat va fi restricționat accesul pentru autocare și camioane. Vă îndemnăm să manifestați înțelegere!”, a menționat poliția de frontieră.

Potrivit presei române, fermierii români organizează, vineri, proteste în mai multe judeţe din ţară şi în București, nemulţumiţi de soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar românesc, pe fondul distorsiunilor de piaţă cauzate de conflictul armat din Ucraina.

Fermierii din zona Moldovei vor să blocheze vama Siret, din Județul Suceava. Sunt supărați de cantitatea uriașă de cereale din Ucraina intrată și rămasă în România. Spun că, din cauza concurenței neloiale a țării vecine și a lipsei de reacție a Uniunii Europene, sunt obligați să își vândă stocurile proprii de cereale cu prețuri mult mai mici decât estimau, informează Digi24 pe 7 aprilie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: