Dodon a revenit în țară și cere desfășurarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate
Full Article 2 minutes read

Dodon a revenit în țară și cere desfășurarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate

Partidul Socialiștilor (PSRM) solicită demisia președintelui țării și a Parlamentului și desfășurarea alegerilor anticipate. Declarația a fost făcută de către liderul socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă, din 8 octombrie. Dodon a remarcat că s-a întors în țară, în pofida speculațiilor.

Proaspăt întors de la Moscova, unde a efectuat o vizită de două zile, împreună cu alți colegi de partid, Igor Dodon a îndemnat cetățenii Moldovei să participe, duminică, la un protest. Socialistul a subliniat că manifestația se va desfășura nu doar în semn de susținerea față de procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo, dar și față de majorările recente.

„E genocid economic, social si energetic”, a declarat Dodon.

De asemenea, socialistul s-a arătat indignat de faptul că misiunile diplomatice nu au reacționat la reținerea lui Stoianoglo: „Poate activiștii noștri să organizeze un flashmob la Ambasadele SUA și UE, să-i informeze despre ce se întâmplă în țară. De ce tac aceste ambasade? Nu au internet? Unde sunteți voi acum, măcar un cuvânt spuneți, tac toți ca aricii. De ce tace societatea civilă?”, a spus liderul PSRM.

În contextul vizitei sale la Moscova, Igor Dodon a afirmat că „l-a rugat” pe Dmitri Kozak, adjunctul șefului Administrației Președintelui Federației Ruse, să ofere Republicii Moldova un preț de cel mult 240 USD pentru o mie de metri cubi de gaz.

Amintim că PSRM va organiza, pe 10 octombrie, un protest în centrul capitalei cu sloganul „Să spunem NU unui stat dictatorial! Să ne apărăm statul de drept!”. Socialistul Vlad Batrîncea a precizat că acțiunea va fi una apolitică, iar participanții sunt chemați fără simboluri politice. Decizia de a organiza un protest civic vine după ce, marți, în data de 5 octombrie, procurorul general Alexandr Stoiangolo a fost reținut de angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS), fiind cercetat penal pentru patru capete de acuzare.

Pe 8 octombrie, judecătorii urmează să ia o decizie cu privire la demersul procurorilor, care solicită plasarea lui Stoianoglo în arest pentru 30 de zile.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: