Salariile unor angajați ai Președinției, motiv de indignare pentru socialiști. Reacția Administrației Prezidențiale
Full Article 2 minutes read

Salariile unor angajați ai Președinției, motiv de indignare pentru socialiști. Reacția Administrației Prezidențiale

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) a solicitat Procuraturii Generale și Serviciului de Informații și Securitate (SIS) să verifice acțiunile persoanelor responsabile de la Președinție care primesc finanțare externă. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing din 27 aprilie. Contactați de NM, reprezentanții Administrației Prezidențiale au precizat că este vorba despre un proiect prin care o fundație germană oferă consultanță tehnică în câteva domenii, iar costurile sunt acoperite de către instituția respectivă.

„Din ultimile informații publice am aflat cu toții că Președinția Republicii Moldova este controlată din exterior și acționează în interesele forțelor străine. În presă a apărut un răspuns a șefului aparatului prezidențial Andrei Spânu, care recunoaște că în instituția prezidențială activează mai multe persoane plătite de către o fundație germană, dar care nu sunt angajați ai Președinției. Este clar că cine plătește, acela și are interese și dă indicații. Noi, ca popor, ce obținem?”, s-a întrebat Nicolae Pascaru.

Potrivit deputatului, persoanele care nu sunt angajate oficial la Președinție, dar care au acces la secretele de stat, reprezintă o amenințare directă la adresa securității și suveranității statului.

Contactați de NM, reprezentanții Administrației Prezidențiale au precizat că este vorba despre un proiect de asistență tehnică din partea Fundației Konrad Adenauer de care beneficiază Președinția Republicii Moldova. Domeniile vizate sunt justiția, reformele sectoriale și comunicare.

„Această colaborare se bazează pe Memorandumul de Înțelegere semnat între Aparatul Președintelui și Fundația Konrad Adenauer la data de 1 ianuarie 2021. Memorandumul prevede obținerea consultanței, în funcție de necesități, pe domeniile enunțate mai sus. Toate costurile aferente proiectului sunt gestionate direct de Fundația Konrad Adenauer”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: