Reacția lui Zelenski la apelul lui Medvedev de a-l „elimina”: Rușii să se gândească cum să-și schimbe regimul mai bine
Full Article 2 minutes read

Reacția lui Zelenski la apelul lui Medvedev de a-l „elimina”: Rușii să se gândească cum să-și schimbe regimul mai bine

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a comentat apelul vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, de a-l „elimina”. Liderul de la Kiev a declarat că subiectul nu este unul interesant și că rușii ar trebui să se gândească mai degrabă la cum să schimbe regimul în țara lor pentru a pune capăt războiului.

În cadrul conferinței de presă, din 4 mai, de la Haga, Vladimir Zelenski a fost întrebat cum comentează apelurile la „eliminarea” sa.

„Nu este un subiect interesant (apelurile la asasinat – n.r.). Nu vom comunica cu astfel de oameni despre nimic. Cred că ei (rușii – n. r.) trebuie să se gândească cum să schimbe climatul în propria lor țară, propriul lor regim, iar după aceea o să poată să-și pregătească societatea pentru orice posibilitate diplomatică de a pune capăt acestui război”, a declarat acesta.

În același timp, Zelenski a subliniat că mult mai important este că pe câmpul de luptă se poate vedea o „țară demotivată”.

„Nu vedem o armată puternică pe câmpul de luptă, nu vedem o societate puternică care să îi susțină să meargă mai departe. Vedem diverse grupuri radicale care flutură ceva nuclear acolo, cerând să se facă ceva împotriva țării noastre”, a declarat președintele.

Amintim că, pe 3 mai, Dmitri Medvedev a făcut apel la „eliminarea” lui Vladimir Zelenski. Reacția a venit la scurt timp după ce autoritățile ruse au declarat că în noaptea de 2 spre 3 mai, Ucraina ar fi încercat să atace cu drone reședința de la Kremlin a lui Vladimir Putin, cu scopul de a-l omorî. Moscova a publicat chiar și imagini video care ar surprinde presupusul „atentat”.

De menționat că, pe 4 mai, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) a publicat un raport în care declară că „atacul cu drone asupra Kremlinului” a fost a fost o înscenare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: