Reacția premierului Dorin Recean la scandalul din jurul ministrei Justiției și a soțului său, vizat anterior într-un dosar de corupție
Full Article 2 minutes read

Reacția premierului Dorin Recean la scandalul din jurul ministrei Justiției și a soțului său, vizat anterior într-un dosar de corupție

Prim-ministrul Dorin Recean a comentat în debutul ședinței Guvernului din 21 decembrie scandalul iscat în jurul ministrei Justiției, Veronica Moraru-Mihailov, și a soțului acesteia, care ar fi fost vizat anterior într-un dosar de corupție. Premierul susține că „atacurile” și încercările de a „discredita” activitatea ministrei, dar și reforma în justiție, sunt un semn că autoritățile face „ceea ce trebuie”.  

„Văd că multă lume se agita și încercă, depune mult efort să discrediteze acest efort de reformă a justiției. Doamna ministră Veronica Mihailov, vă felicit pentru ceea ce faceți. Faptul că unii încearcă să vă atace și să vă discrediteze nu demonstrează altceva decât faptul că faceți exact ceea ce trebuie. Vă mulțumesc încă o dată”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Precizăm că Veronica Moraru-Mihailov, a comentat pe 19 decembrie, pentru prima dată, informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora soțul său ar fi fost implicat într-un dosar de corupție. Ministra a fost întrebată de prezentatoarea emisiunii „Neconfidențial” de la Radio Chișinău dacă este adevărat sau nu că soțul său, Oleg Moraru, ar fi fost prins anterior în flagrant în timp ce lua mită de la o femeie de afaceri pentru a-i închide un dosar. Vădit deranjată de întrebare, ministra a declarat că nu vrea să o comenteze și i-a sugerat jurnalistei să-l întrebe direct pe soțul său despre cele întâmplate acum „mulți-mulți” ani în urmă.

„Eu nu vreau să comentez această întrebare. Ceea ce vreau să spun e că ceea ce s-a întâmplat soțului meu mulți-mulți ani în urmă ține de viața privată. În acel moment noi nu eram căsătoriți și vreau ca toată lumea să înțeleagă că în fața tuturor eu răspund pentru propriile acțiuni, pentru funcția și mandatul pe care îl dețin”, a declarat oficiala. Detalii – AICI.

Ulterior, pe 20 decembrie,  Veronica Moraru-Mihailov, a venit cu noi precizări, cu privire la zvonurile privind dosarul de corupție în care a fost vizat soțul său. Oficiala a confirmat public că soțul său a fost vizat într-un dosar penal în anul 2009, dar a negat că ar fi luat mită sau ar fi fost condamnat pentru corupție. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: