„Resetarea statului și adoptarea unei Constituții noi”. Renato Usatîi a anunțat că va candida la funcția de președinte al țării
Full Article 2 minutes read

„Resetarea statului și adoptarea unei Constituții noi”. Renato Usatîi a anunțat că va candida la funcția de președinte al țării

Liderul Partidului Nostru (PN) Renato Usatîi a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al țării, în anul 2024. Declarațiile au fost făcute pe 27 iulie, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4. 

Renato Usatîi a recunoscut că va candida la prezidențiale în pofida faptului că ultimele sondaje arată că va lua doar 8-10% din voturile alegătorilor.

„Nu trebuie să fii pro-rus și pro-european ca primul și cu ce voi merge eu în prezidențiale, ceea ce într-adevăr are dreptul președintele să o facă, să ajung în fiecare sat și să explic că doar prin resetarea statului și adoptarea unei Constituții noi este o soluție. Adică un referendum consultativ, care președintele are voie să-l organizeze. Nu sunt ambiții, poporul va decide ce funcție voi deține”, a declarat Renato Usatîi.

Totodată, liderul Partidului Nostru susține că va deține „o funcție mică” până la prezidențiale. De asemenea, Usatîi nu-i dă nicio șansă primarului Ion Ceban, dacă acesta ar putea candida la funcția de șef al statului, după ce ar câștiga alegerile locale generale.

***

Amintim că pe 9 septembrie 2022, Renato Usatîi a anunțat că revine în politica din Republica Moldova. Atunci el spunea că planifică să întreprindă vizite de lucru în mai multe localități din țară și a îndemnat cetățenii să se implice pentru „refacerea formațiunii politice”.

Pe 19 ianuarie 2023, Renato Usatîi a anunțat un restart al „Partidului Nostru” la nivel național.

De menționat că Usatîi și-a dat demisia din funcția de primar de Bălți pe 2 septembrie 2021, după ce blocul său electoral a suferit eșec în alegerile anticipate din iulie al aceluiași an și nu a reușit să intre în Parlament. A obținut numai 4,1% din voturi la parlamentare. Atunci a declarat că nu o să dispară din spațiul public, însă nu a anunțat vreun plan concret. Tot atunci, Usatîi a anunțat că va demisiona și din funcția de președinte al formațiunii „Partidul Nostru”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: