România a acordat Moldovei aproape 11,4 milioane lei, ajutor nerambursabil, pentru eradicarea rabiei la vulpi
Full Article 50 second read

România a acordat Moldovei aproape 11,4 milioane lei, ajutor nerambursabil, pentru eradicarea rabiei la vulpi

România a acordat Republicii Moldova un suport financiar nerambursabil în valoare de aproape 11,4 milioane lei, pentru eradicarea, controlul și monitorizarea rabiei la vulpi. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că banii au fost oferiți din fondurile Uniunii Europene (UE) în baza programului României de vaccinare, cofinanțat de Comisia Europeană.

Potrivit ANSA, în cadrul Programului de eradicare a rabiei s-au desfășurat două campanii de vaccinare primăvară-toamnă. În cadrul acestora au fost, inclusiv, asigurate momelele vaccinale destinate imunizării împotriva rabiei a vulpilor din mediul silvic, transportul și depozitarea momelilor vaccinale. Momelele au fost distribuite atât manual, cât și aerian.

ANSA menționează că, datorită implementării Programului, în Republica Moldova a fost înregistrată o scădere a numărului de cazuri de rabie cu cca 82%. Autoritățile declară obiectivul final al acestuia este „zero” cazuri de rabie până în anul 2026.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: