Amenințări și discuri care conțin viruși. Mai multe ONG-uri de media cer investigarea intimidărilor față de jurnaliști
Full Article 2 minutes read

Amenințări și discuri care conțin viruși. Mai multe ONG-uri de media cer investigarea intimidărilor față de jurnaliști

Jurnaliști de la trei redacții din Republica Moldova s-au plâns că sunt intimidați. În consecință, mai multe organizații neguvernamentale de media și-au exprimat îngrijorarea și au solicitat astăzi, 31 decembrie, Ministerului Afacerilor Interne să identifice făptașii și să îi sancționeze potrivit legii.

Directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova, Cornelia Cozonac, a recepționat o scrisoare în care este intimidată și amenințată cu răfuiala fizică, prin utilizarea unui limbaj licențios. Persoana care a trimis scrisoarea a semnat cu numele jurnalistei Elena Băncilă.

Într-un alt caz recent, o scrisoare care conținea DVD-uri cu diferiți viruși a fost expediată redacțiilor Ziarul de Gardă și portalului Deschide.md de pe adresa CIJM, iar persoana care a expediat scrisorile a semnat cu numele jurnalistei Mariana Colun.

Organizațiile semnatare menționează că jurnalistele Cornelia Cozonac și Mariana Colun s-au adresat cu plângeri la poliție, în care susțin că datele cu caracter personal, cum ar fi numele, prenumele, adresele lor de serviciu au fost utilizate de către persoane necunoscute fără acordul lor, cu scopul de a „a infecta cu programe malițioase computerele din redacții și/sau pentru a altera integritatea informației”.

Organizațiile semnatare sunt: Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Centrul  ”Acces-Info” şi RISE Moldova.

O noua forma de trolling sau discreditare a presei: redactia unui portal din Chisinau a primit o scrisoare/plic in care…

Geplaatst door Cornelia Cozonac op Woensdag 18 december 2019

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: