Identitatea atacatorului din Nisa a fost stabilită. Bărbatul are 21 de ani și se afla ilegal în Franța
Full Article 2 minutes read

Identitatea atacatorului din Nisa a fost stabilită. Bărbatul are 21 de ani și se afla ilegal în Franța

Forțele de ordine franceze au stabilit identitatea teroristului care a ucis, în urma unui atac cu cuțitul, trei persoane în orașul Nisa. Potrivit Euronews, bărbatul are 21 de ani și este originar din Tunisia. El se afla în Franța ilegal.

Identitatea atacatorului a fost stabilită în baza unui card al fundației Crucea Roșie. Bărbatul a ajuns în Franța pe 9 octombrie, după ce anterior s-a aflat pe insula Lampedusa din Italia.

Camerele de supraveghere instalate pe clădirea gării din Nisa au surprins cum joi, la 7 dimineața, bărbatul a ajuns la gară. În jurul orei 9:00 el s-a îndreptat spre catedrala Notre Dame. Acesta avea un cuțit cu o lamă lungă de 17 centimetri.

Bărbatul a decapitat o trecătoare de 70 de ani, apoi a aplicat mai multe răni de cuțit unui bărbat care lucra în calitate de gropar și unei femei care s-a dovedit a fi o braziliancă de 44 de ani, mamă a trei copii. Ea a reușit să fugă și să intre într-un bar din apropiere, unde a și murit.

Ieri, la Nisa a ajuns și președintele francez Emmanuel Macron. „În Franța este o singură comunitate – franceză. Și vreau să asigur toți cetățenii francezi, indiferent de origine, că trebuie să rămânem uniți în fața unei astfel de amenințări”, a declarat liderul francez.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: