Ilan Șor rămâne fără buletin de identitate moldovenesc. Judecătorii au respins apelul oligarhului fugar
Full Article 2 minutes read

Ilan Șor rămâne fără buletin de identitate moldovenesc. Judecătorii au respins apelul oligarhului fugar

Curtea de Apel Chișinău a respins apelul declarat de Ilan Șor împotriva Agenției Servicii Publice (ASP), care i-a anulat în 2021 actele de identitate moldovenești. Astfel, a fost menținută decizia primei instanțe care a constatat că cererea fostului lider al Partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional, nu este întemeiată. Decizia, pronunțată de completul de judecători Veronica Negru, Ina Dutca și Ecaterina Palanciuc, este executorie din momentul emiterii, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), în termen de două luni, scrie anticoruptie.md.

Amintim că Agenția de Servicii Publice a anunțat pe 9 noiembrie 2021 că a anulat actele de identitate ale lui Șor, în urma unor verificări efectuate la sesizarea Procuraturii Anticorupție. Atunci ASP a constatat că atât buletinul de identitate emis în 2012, cât și pașaportul emis în 2010 pe numele lui Șor, ar fi fost perfectate și eliberate cu încălcarea legislației fiind întocmite în lipsa acestuia.

„S-a stabilit că imaginea facială, datele personale și semnătura olografă a lui Ilan Șor au fost utilizate din resursele informaționale ale Registrului de stat al populației în baza unui act perfectat in 2009, iar actele de identitate au fost înmânate unor persoane terțe, contrar prevederilor din Legea 273/1994 privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte”, a explicat ASP acum doi ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: