Moldovenii care au prejudiciat statul și se află în Germania ar putea fi extrădați. Discuția lui Litvinenco cu o delegație germană
Full Article 2 minutes read

Moldovenii care au prejudiciat statul și se află în Germania ar putea fi extrădați. Discuția lui Litvinenco cu o delegație germană

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a avut o întrevedere cu o delegație a Republicii Federale Germania. Potrivit reprezentanților Ministerului a fost discutată situația actuală în materia extrădării în Republica Moldova a persoanelor anunțate în căutare internațională de către autoritățile din țara noastră. 

Se menționează că în cadrul întrevederii, ministrul Justiției a accentuat sprijinul constant acordat de Republica Federală Germană în dezvoltarea relațiilor bilaterale de cooperare juridică și deschiderea în sensul consolidării procesului de extrădare.

„Subiectul extrădării reprezintă pentru noi un domeniu de interes deosebit având în vedere lupta împotriva corupției și situațiile în care unii cetățeni moldoveni care au prejudiciat Republica Moldova și au probleme cu justiția se pot eschiva de la răspundere penală, aflându-se pe teritoriul Republicii Federale Germania”, a spus Litvinenco.

La rândul lor, membrii delegației germane au menționat că Ambasada Germaniei, dar și Guvernul Federal, înțeleg importanța subiectului extrădării „nu doar din punct de vedere al reciprocității, dar și din perspectiva cooperării bilaterale în ceea ce privește susținerea activităților de combatere a corupției și a criminalității”.

În discuții, părțile au stabilit liniile de orientare și conexiuni instituționale între autoritățile omoloage.

De asemenea au fost trecute în revistă aspectele legate de asigurarea condițiilor de detenție în Republica Moldova conform standardelor internaționale și oferirea garanțiilor de extrădare a persoanelor aflate în custodia statului german.

Delegația germană a fost compusă din reprezentanți ai Ministerului Federal German al Justiției, ai Ministerului Federal de Externe al Germaniei, ai Ambasadei Germaniei la Chișinău și ai Ambasadei Germaniei la București.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: