Nu i-a primit în casă și a refuzat să colaboreze. Cum s-a desfășurat audierile fostului judecător CSJ, Oleg Sternioală
Full Article 2 minutes read

Nu i-a primit în casă și a refuzat să colaboreze. Cum s-a desfășurat audierile fostului judecător CSJ, Oleg Sternioală

Fostul judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), Oleg Sternioală, care este bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari, „refuză să colaboreze cu organele de drept”. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții serviciului de presă al Procuraturii Generale, astăzi, 10 ianuarie.

În data de 9 ianuarie, oamenii legii au venit acasă la Sternioală, pentru a evalua valoarea averii acestuia. Potrivit Ziarului de Gardă, Sternioală, sub diferite pretexte, a refuzat să accepte intrarea forțelor de ordine în locuință.

Procurorul Roman Statnîi, cel care gestionează dosarul penal pe numele lui Sternioală, a declarat pentru Ziarul de Gardă că fostul judecător de la CSJ a interzis accesul membrilor grupului de urmărire penală în imobil, invocând diferite pretexte, ca ulterior să fugă de acasă și să nu mai răspundă la apelurile telefonice.

Ulterior, Sternioală a fost chemat pentru audieri la procuratură. Reprezentanții serviciului de presă al instituției ne-au confirmat că fostul judecător s-a prezentat la ora stabilită, însă a refuzat să colaboreze cu organele de anchetă.

Amintim că, în 2019, pe numele lui Sternioală au fost inițiate două cauze penale. Unul dintre acestea a fost deschis în urma unei investigații jurnalistice, în care se arată că judecătorul ar fi ajutat la transferul unor mijloace bănești, pentru a ascunde proveniența acestora. În urma cercetărilor s-a stabilit că, pe parcursul unui an, Sternioală și familia acestuia au dobândit un venit de circa 7 mln de lei, dar au achiziționat mai multe bunuri de lux, valoarea estimativă a cărora depășește suma de 13,8 milioane de lei.

Oleg Sternioală a fost reținut la 4 noiembrie, ulterior fiind eliberat din arest și cercetat în stare de libertate.

În data de 13 decembrie 2019, Sternioală a fost demis din funcția de judecător al CSJ. Ulterior, demisia sa a fost aprobată de parlament.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: