Prețul motorinei în Republica Moldova se apropie de 27 de lei 
Full Article 2 minutes read

Prețul motorinei în Republica Moldova se apropie de 27 de lei 

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru mâine, 16 martie, noi prețuri la carburanți. Și de această dată, se înregistrează noi scumpiri. Motorina va costa cu 28 de bani mai mult, iar benzina – cu 13.

Mâine, șoferii vor scoate din buzunar 27,72 lei pentru un litru de benzină, iar pentru motorină – 26,91.

Prețul motorinei în Republica Moldova se apropie de 27 de lei 

anre.md

Potrivit ANRE, la baza formării prețurilor maximale de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard stau 4 componente:

  • Valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului (se modifică zilnic în funcție de prețul la bursă și cursul de schimb leu/dolar);
  • Acciza (AC);
  • Taxa pe valoare adăugată (TVA);
  • Marja comercială specifică (se modifică semestrial de către Agenție).

„Prețul unei tone de benzină sau motorină se stabilește de rafinărie – în funcție de evoluția zilnică a cotațiilor internaționale Platts, exact după cum este reflectat și în prețul calculat de către ANRE”, comunică reprezentanții Agenției.

Ce ține de prețul actual la carburanți, acesta este influențat exclusiv de media pentru ultimele 14 zile a cotațiilor Platts – argumentează ANRE.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: