Probabilitate foarte mare ca vulcanul White Island să erupă din nou. Când s-ar putea întâmpla
Full Article 1 minutes read

Probabilitate foarte mare ca vulcanul White Island să erupă din nou. Când s-ar putea întâmpla

Probabilitatea ca vulcanul White Island din Noua Zeelandă să erupă din nou, în următoarele 24 de ore, este foarte mare. Avertizarea vine din partea experților în vulcanologie, scrie CNN astăzi, 11 decembrie. Între timp, bilanțul victimelor a ajuns la 6 morți și 25 de răniți. Starea multora dintre ei este gravă, anunță medicii. 

Operațiunea de căutare a celor dispăruți a fost întreruptă încă de luni, la amiază, din cauza pericolului prea mare, a precizat poliția. Miercuri, grupul de monitorizare a hazardelor geologice GeoNet a înregistrat o activitate sporită a vulcanului White Island, cunoscut și drept Whakaari.

„În această dimineață, eram plini de speranță că vom putea recupera trupurile neînsuflețite ale victimelor. Din păcate, acest lucru nu este posibil din cauza condițiilor de pe insulă”, a declarat vulcanologul Brad Scott, pentru CNN.

Precizăm că 47 de persoane se aflau pe insulă în momentul eruperii vulcanului White Island. Majoritatea dintre aceștia sunt turiști, inclusiv din Australia, SUA și Germania.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: