VIDEO Furtunile Elsa și Fabian fac ravagii în Europa. Sunt cel puțin 9 morți
Full Article 2 minutes read

VIDEO Furtunile Elsa și Fabian fac ravagii în Europa. Sunt cel puțin 9 morți

Deja devastat de fenomenele extreme, vestul Europei a fost lovit de o nouă furtună violentă. În Corsica, vântul a bătut cu rafale de peste 200 de kilometri pe oră, un record istoric pentru Franţa. În Italia, un om a fost ucis după ce a fost strivit de un copac, iar bilanţul victimelor în Peninsula Iberică a ajuns, în weekend, la 9 morţi, informează Deutsche Welle astăzi, 23 decembrie.

Șapte dintre decese au fost raportate în Spania și două în Portugalia. Corsica a fost izolată de Europa, iar o mini-tornadă a distrus 20 de case în sudul Franței.

Furtuna Elsa a continuat să facă ravagii în vestul Europei – o sud-coreeană a murit după ce a fost lovită de dărâmături la Madrid, un surfer olandez s-a înecat în sud-vestul Spaniei, un şofer şi-a pierdut viaţa după ce maşina în care s-a aflat a fost luată de ape în sudul Spaniei şi o persoană a fost dată dispărută pe mare în largul coastei Franţei.

O femeie în vârstă de 32 de ani din Coreea de Sud a murit sâmbătă din cauza rănilor, după ce a fost lovită la nivelul capului de resturi căzute de pe o clădire publică în centrul Madridului, afectat de vânturi extrem de puternice, a declarat ministrul de interne al guvernului local, Enrique Lopez. Clădirea a fost supusă fără probleme inspecţiilor necesare în 2015, a mai spus el.

Un olandez de 60 de ani s-a înecat în timp ce făcea surf în provincia Huelva, în sud-vestul Spaniei, au anunţat sâmbătă echipajele de prim ajutor.

Un bărbat şi-a pierdut viaţa sâmbătă după ce maşina în care se afla a fost luată de apele unui râu în Huescar, în provincia Granada (sud), a anunţat guvernul regional din Andaluzia.

În largul coastei de sud-est a Franţei, un bărbat a fost dat dispărut în Marea Mediterană după ce a căzut dintr-o barcă cu pânze vineri, în timp ce însoţitorul său a fost salvat, au informat autorităţile.

Peste 100 de mii de oameni din Spania, Portugalia și Franța au rămas fără energie electrică din cauza stihiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: