„Rusia este partenerul nostru strategic”. Declarația lui Dodon la deschiderea forumului moldo-rus (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Rusia este partenerul nostru strategic”. Declarația lui Dodon la deschiderea forumului moldo-rus (VIDEO)

Reprezentanți ai companiilor de export și ai complexului agroindustrial din Republica Moldova participă la forumul moldo-rus privind cooperarea comercială și economică, care are loc în format online. Președintele Igor Dodon a salutat participanții la forum, menționând că Rusia este un partener strategic al Moldovei, iar cooperarea economică a celor două țări s-a intensificat în ultimii ani.

„Am subliniat că Rusia este un partener strategic al Moldovei, iar cooperarea noastră economică s-a intensificat, ceea ce s-a manifestat, în primul rând, în creșterea volumului comerțului reciproc. Deci, din 2016 până în 2019, cifra de afaceri comercială dintre Rusia și Moldova a crescut cu 23%. În opinia mea, forumul demonstrează o cerere ridicată pentru dezvoltarea parteneriatului economic atât din partea rusă, cât și din cea moldovenească ”, a spus Dodon.

Organizatorul forumului este Uniunea Rusă pentru Comerț și Finanțare, care este susținută de Ministerul Agriculturii, Industriei și Comerțului din Rusia, Agenția de Investiții din Moldova și Comisia Economică Eurasiatică.

Forumul va discuta despre dezvoltarea cooperării comerciale și economice între Rusia și Moldova în complexul agroindustrial, industria farmaceutică, știință, cooperarea investițională, transport și energie, turism și industrie hotelieră, au anunțat organizatorii forumului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: