Dodon critică drumul de la Bulboaca: „Gospodarii așa nu fac”. Replica lui Codreanu: Amintiți-vă de Condrița
Full Article 3 minutes read

Dodon critică drumul de la Bulboaca: „Gospodarii așa nu fac”. Replica lui Codreanu: Amintiți-vă de Condrița

Fostul primar interimar al Chișinăului Ruslan Codreanu a reacționat la declarațiile ex-președintelui țării Igor Dodon. Cel din urmă a criticat autoritățile moldovenești „că până la marginea satului Bulboaca au făcut drumul, dar mai departe nu”. „Gospodarii așa nu fac”, a spus Dodon. Codreanu și-a amintit de o înregistrare video din 2020, în care el vorbea cum „președintele și-a făcut drum fix până la reședința de la Condrița”. „Ia uitați-vă, fix până aici se termină porțiunea de drum asfaltată, până la reședința președintelui”, declara Codreanu, când Dodon era în funcția de șef de stat. 

Ceea ce s-a făcut la Bulboaca, că până la marginea satului au făcut drumul dar mai departe nu, numai… am vrut să pun un cuvânt urât, dar gospodarii așa nu fac. Gospodarii – dacă ești gospodar. (…) Băi, da făceți încă vreo doi kilometri într-o parte, doi în alta, să nu fie chiar așa evident. Iaca până aici e Europa, dar mai departe sunteți nu știu cum. De aceea, aspectele acestea sunt urâte”, a spus Dodon pe 5 iunie 2023, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Declarația lui Dodon din emisiune a fost postată pe rețelele de socializare de fostul primar interimar al Chișinăului Ruslan Codreanu. Totodată, Codreanu și-a amintit cum a filmat, pe 12 iulie 2020, drumul de la Condrița.

Nu am putut să nu mă opresc să vă arăt ce președinte bravo avem, și-a făcut omul drum fix până la reședința de la Condrița, așa frumușel, asfaltat, când merge cu Mercedes-ul lui cu 140 să nu-l zguduie nicidecum nici într-o parte, nici în alta. Mă gândeam poate să facem reședința și la Otaci, în vârf de deal, ca să aibă și oamenii din nordul țării drumuri bune. Ia uitați-vă fix până aici se termină porțiunea de drum asfaltată, până la reședința președintelui. (…) Bravo domn președinte, tot așa înainte cu grija poporului în fiecare zi”, a declarat Codreanu, în iulie 2020, când Igor Dodon era președinte.

2023 – Dodon critică drumul asfaltat de la Bulboaca. 2020 – președintele Dodon își asfaltase drumul până la reședința de la Condrița, niciun km mai departe. Ce să mai zicem că Ceban i-a asfaltat drumul din fața casei din Chișinău”, a scris Codreanu, pe rețelele de socializare, atașând imaginile video.

Amintim că drumul din Chișinău până în Bulboaca a fost reparat de urgență cu ocazia Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie. În martie 2023, Administrația de Stat a Drumurilor anunța că lucrările vor fi efectuate pe circa 30 de km din drumul Chișinău-Tiraspol, Florești – Anenii Noi și Bulboaca-Delacau. Costul lucrărilor de reparație este de 225,7 milioane de lei. Banii au fost alocați din Fondul rutier.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: