Rusia anunță că închide consulatele Estoniei, Letoniei şi Lituaniei 
Full Article 1 minutes read

Rusia anunță că închide consulatele Estoniei, Letoniei şi Lituaniei 

Ministerul rus de Externe a anunțat pe 21 aprilie despre închiderea consulatelor generale ale Letoniei, Lituaniei și Estoniei la Sankt Petersburg. Se menționează că decizia a fost luată în legătură cu închiderea misiunilor diplomatice ruse din Klaipeda, Liepaja, Daugavpils, Narva și Tartu. 

Șefii misiunilor diplomatice din cele trei țări au fost chemate la Ministerul de Externe al Rusiei în legătură cu închiderea consulatelor generale ruse.

„Pe baza principiului reciprocității, ambasadorii au fost informați cu privire la decizia de a retrage acordul cu privire la activitățile Consulatului General al Letoniei la Sankt Petersburg, Consulatul Letoniei la Pskov, Consulatul General al Estoniei la Sankt Petersburg și biroul său din Pskov, Consulatul General al Lituaniei din Sankt Petersburg”, a declarat ministrul.

Reprezentanții Ministerului au mai precizat că șefii de misiuni sunt declarați persona non grata, iar angajații misiunilor diplomatice care nu sunt cetățeni ruși – persoane indezirabile. Toți trebuie să părăsească teritoriul Federației Ruse.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: