Estonia, gata să extrădeze bărbații ucraineni apți de luptă, care au fugit de război
Full Article 2 minutes read

Estonia, gata să extrădeze bărbații ucraineni apți de luptă, care au fugit de război

Estonia și-a anunțat disponibilitatea de a extrăda cetățenii ucraineni, apți de luptă, care au fugit de război, scrie BBC cu referire la postul public de radiodifuziune din țară, care îl citează pe ministrul de interne al Estoniei, Lauri Läänemets.

„Dacă Ucraina are nevoie, Estonia poate căuta această persoană și o poate extrăda în Ucraina. În general, știm unde sunt acești oameni și ce fac. Majoritatea merg la muncă și au un loc de reședință în Estonia”, a spus ministrul.

Oficialul a declarat că nu a existat nicio cerere oficială, până acum, din partea Ucrainei, cu privire la extrădarea cetățenilor apți de luptă aflați în Estonia. Cu toate acestea, Ministerul estonian al Afacerilor Interne a oferit anterior Kievului informații despre refugiații ucraineni din țară.

În viitorul apropiat, după cum a afirmat Lauri Läänemets, Estonia va pregăti un acord între Kiev și Tallinn, care va permite țărilor să extrădeze persoanele obligate să facă serviciul militar.

Conform legislației actuale a Estoniei, autoritățile țării pot extrăda un străin în patria sa numai dacă acesta este urmărit penal.

Potrivit lui Läänemets, aproximativ 7.500 de ucraineni cu vârstă de mobilizare au solicitat în Estonia protecție temporară. După cum a clarificat ministrul, mulți dintre ei, conform legislației ucrainene, nu sunt supuși mobilizării. Anterior, ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a declarat într-un interviu acordat presei internaționale că ucrainenii cu vârsta cuprinsă între 25 și 60 de ani, care locuiesc în Germania și în alte țări, vor trebui să se prezinte la centrele de recrutare ale Forțelor Armate ucrainene.

Ministrul german al Justiției, Marco Bachmann, a declarat că țara sa nu va deporta ucrainenii chemați să servească în Forțele Armate ale Ucrainei. De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, Germania a acceptat deja peste un milion de refugiați ucraineni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: